Opheffingsuitverkoop bij oude Kringloopwinkel

Het grote magazijn van de nieuwe kringloopwinkel.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Ruinerwold heeft tijdelijk twee kringloopwinkels die vol staan met spullen. De ene gaat op 29 januari pas open voor publiek en wordt op dit moment gevuld met nieuwe oude spullen, de andere heeft vanaf deze week opheffingsuitverkoop.

Het gaat in dat laatste geval uiteraard om de huidige oude locatie aan de Hoge Akkers, waar alle artikelen met 50% korting worden verkocht. ‘Alles moet weg, want we willen in ons nieuwpand met allemaal nieuwe spullen beginnen’, zegt Gerrit Brink, samen met Johannes de Kleine voorzitter van het stichtingsbestuur.

Aan de Hoge Akkers moet alles verkocht worden, hooguit gaan kleinere artikelen als elpees, cd’s, dvd’s en boeken nog mee naar de andere kant op het nieuwe adres Westerweiden 72. ‘Maar die worden ook allemaal uitgezocht, wat al te lang in de bak zit, gaat ook weg.’ De spullen die na de spectaculaire uitverkoop nog overblijven, kunnen door een opkoper worden opgekocht. Weggooien, daar houden ze niet van bij de Kringloopwinkel in Ruinerwold.

Officiële opening

Op vrijdag 1 februari verricht burgemeester Roger de Groot om 13.00 uur de officiële opening van het indrukwekkende nieuwe pand. De dinsdag daarvoor zijn klanten al welkom. De zaak, opgericht vanuit muziekvereniging Bergklanken en geheel ten dienste van goede doelen, heeft er tien jaar aan de Hoge Akkers opzitten. Van de jaaromzet – bruto twee ton – worden na aftrek van de gemaakte kosten flinke geldbedragen overgemaakt naar goede doelen, lokaal of internationaal.

Tijdens de uitverkoop is het pand aan de Hoge Akkers open van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Er werken in totaal zo’n honderd vrijwilligers voor de Kringloopwinkel.

Reacties