Workshop Boventoon zingen in Olde Karke Echten

Foto: www.keivaneendorp.nl

Echten – Harry Smit geeft zondag 3 februari een workshop boventoonzingen in ‘De Olde Karke’ in Echten. Boventoonzingen is een zangtechniek waarbij je geen tekst zingt, maar vooral klanken maakt. Door een paar eenvoudige technieken kun je deze klanken zodanig zingen dat ze als een fluittoon boven de grondtoon gaan klinken. Je zingt dus eigenlijk met twee stemmen tegelijk..

Het is geschikt voor iedereen, of je nu veel, weinig of geen zang ervaring hebt en ongeacht de overtuiging die je over jouw eigen stem hebt, is het een mogelijkheid om nieuwe dimensies in je stem te ontdekken.

Genieten

Het is een prachtige techniek om mee te improviseren, ontdekken wat de stem allemaal voor mogelijkheden heeft en daarvan te genieten. In het samen zingen kunnen prachtige harmonieën ontstaan.

Het boventoonzingen vind zijn oorsprong in Centraal-Azië (Mongolië, Tuva), waar het naast een soort volksvermaak ook door sjamanen gebruikt wordt voor genezing.

Naast het boventoonzingen gaat het er in de workshop ook om, bewust te worden van klank én van stilte! Bewust te worden van de klank van de eigen stem. Wat is klank? Wat is luisteren? Hoor ik, wat ik hoor? Kan ik achter de klank de stilte horen? Kan ik de klank ervaren i.p.v. alleen maar horen? De ervaring is steeds uitgangspunt voor weer nieuwe klankervaringen. De workshop is van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie is te vinden op http://www.boventoonzingen.nl of via 06 55866304

Reacties