Kerken lopen vol voor Top 2000-diensten

Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen/Ruinerwold – De Top2000-diensten inde Mariakerk van Ruinen en de Bartolomeüskerk in Ruinerwold zijn erg goed bezocht. In Ruinen was het vrijdagavond volle bak, in Ruinerwold zaten in de kerk van Blijdenstein ruim honderd belangstellenden.

Het was voor Ruinen de vierde keer, in Ruinerwold was het een primeur. Vooral daarom was dominee Georg Naber ook erg goed te spreken over de opkomst. Van jong tot oud zat zaterdag aan het eind van de middag in de kerkbanken en op de kerkstoelen. Naber was in Ruinen, zijn oorspronkelijke eigen parochie, de initiator met onder andere Bart Kiers. Die laatste verzorgde ook in Ruinerwold het geluid en beeld. Na de succesvolle edities in Ruinen, besloot hij ook Ruinerwold ’te besmetten’ met het Top2000-virus. Naber is sinds dit jaar ook ingevlogen in Ruinerwold om daar dominee Roel Kloosterziel te ontlasten, die op zijn beurt ook in IJhorst diensten leidt.

Hotel California

Kloosterziel zat nu in de kerkbanken als aandachtig toehoorder. Hij had net als 25 anderen tips doorgestuurd naar de muzikale commissie, maar zag tot zijn lichte teleurstelling dat Hotel California van The Eagles het niet gered had. Uiteraard wel Bohemian Rhapsody van Queen, maar ook een nummer als  ‘Het duurt te lang’ van zangeres Davina Michelle. The Pianoman van Billy Joël kwam langs op het scherm, net als Satisfaction van The Rolling Stones. Waar begonnen werd met het stichtelijke ‘Mijn gebed’ van D.C Leiws, op orgel gespeeld door Harry Bosma en gezongen door et publiek, werd afgesloten met Halleluja van Leonard Cohen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen