Zwembad in Ruinen krijgt 25 meterbad

Zwembad Ruinen
Zwembad Ruinen
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Door het toenemende aantal bezoekers is het zwembad in Ruinen te klein geworden. Stichting zwembad Ruinen heeft het ambitieuze plan bedacht om er een zwembad bij aan te leggen. Het doel is dat dat aankomend zwemseizoen al gebruikt kan worden. Het gaat om de aanleg van een 25 meterbad, vooral omdat gebleken is dat veel zwemmers niet in alle hun baantjes kunnen zwemmen vanwege het succes van het bad.

Het zwembadbestuur heeft een beroep gedaan op Initiatiefrijk De Wolden en krijgt daar nu een flink bedrag uit. Dat heeft het college van B en W bekendgemaakt, naast de beschikbaarstelling van subsidie aan drie andere projecten.

De vier bijzondere projecten ontvangen dit laatste kwartaal subsidie vanuit Initiatiefrijk De Wolden, gezamenlijk gaat het om € 112.808. Met die subsidie
stimuleert de gemeenteraad initiatieven die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente.

Dorpsvisie

Plaatselijk Belang Linde presenteerde in 2010 haar dorpsvisie. Volgens de belangenvereniging is er ten opzichte van toen veel veranderd. Mensen zijn verhuisd, de
school is gesloten en er zijn andere wensen en belangen. Daarom wil de belangenvereniging de dorpsvisie vernieuwen.

Het Rode Kruis stopt met het beheer van de duofietsen in De Wolden. Onder andere de heer J. Jansen uit Ruinen vindt dat een dusdanig gemis, dat hij de Stichting Duofietsen De Wolden heeft opgericht. De stichting neemt de fietsen over. Met subsidies van het Rode Kruis en Initiatiefrijk De Wolden kunnen ze worden opgeknapt. Zo kunnen mensen met een beperking er gebruik van blijven maken.

Pumptrackbaan

Een vierde initiatief is van streekbelang Fort en omgeving. De belangenvereniging is in 2017 gestart met de aanleg van een evenemententerrein en een pumptrackbaan. Hiervoor hebben ze subsidie gekregen vanuit Initiatiefrijk De Wolden. Streekbelang heeft echter meer geld nodig dan gedacht. Het college van B & W heeft begrip voor de zelfwerkzaamheid en de wens het met zo weinig mogelijk overheidsgeld te realiseren. Daarom is bij hoge uitzondering besloten de subsidie aan te vullen.

Ruimte voor initiatief

De gemeenteraad heeft bij de behandeling van de begroting voor 2019 opnieuw besloten om ruimte te bieden aan initiatieven van inwoners. Ook de provincie Drenthe levert een bijdrage aan de projecten. Jaarlijks stelt de provincie € 50.000,- beschikbaar aan de gemeenten, die het vervolgens inzetten om de inwoners financieel te steunen in de uitvoering van de plannen. Dus ook in 2019 kunnen er weet initiatieven worden gesubsidieerd vanuit deze regeling.

Belangstellenden kunnen hun initiatief melden bij de belangenvereniging van het dorp, want die coördineert de aanvragen binnen de dorpsvisie. Een aanvraag kan ook ingediend worden via http://www.dewolden.nl/initiatiefrijk. Wie verder nog vragen heeft, of een schriftelijk aanvraagformulier wenst, kan bellen met 14 0528 of
een e-mail sturen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen