Weer landelijke nominatie voor De Wolden

Gemeentehuis De Wolden
Foto: Kim Stellingwerf

Zuidwolde – De Wolden is voor het tweede jaar op rij genomineerd als ‘best bestuurde decentrale overheid.’ Dat meldt de site http://www.bestebestuurder.nl. De Wolden neemt het op tegen de gemeente Lelystad en de drie waterschappen Vallei en Veluwe,  Rijn en IJssel en Rivierenland. Op de site kan gestemd worden op De Wolden.

‘De Drentse gemeente De Wolden staat voor het tweede jaar op rij in de top vijf van best bestuurde decentrale overheden. En waarom? Weinig bureaucratie, waardoor burgers goed en snel geholpen worden. Ook de manier waarop De Wolden ruimte biedt aan burgerinitiatieven en haar inwoners actief betrekt bij de ontwikkeling van beleid, is een grote pré. Vernieuwing zonder dat het persoonlijke verloren gaat: wat wil je als inwoner nog meer?’ Dat zegt de site over de gemeente.

Bekendmaking

De winnaars in de verschillende categorieën zullen bekend worden gemaakt op donderdagmiddag 17 januari tijdens het Binnenlands Bestuur event Kompas 2019. Het kompas heeft dit jaar het thema “Vernieuwing lokaal bestuur” meegekregen. Naast burgemeester Elly Blanksma- van den Heuvel spreken onder anderen Boudewijn Steur, Hans Oostendorp, Sabine van Zuydam en Maarten Schurink. Meer informatie is te vinden op: www.binnenlandsbestuur.nl/kompas2019

Reacties