Gerrie Hempen als nieuwe wethouder beëdigd

Daar zit de nieuwe wethouder dan.
Daar zit de nieuwe wethouder dan.
Foto: GB

Zuidwolde – Gerrie Hempen is vanavond beëdigd als wethouder van de gemeente De Wolden. Ze is de opvolgster van Jan ten Kate, die dinsdagavond al in Hardenberg als nieuwe wethouder werd geïnstalleerd. Hempen was fractievoorzitter van Gemeentebelangen en werd binnen twee weken al als opvolger gepresenteerd. in haar plaats kwam Riny Jansen uit Zuidwolde als nieuw raadslid in de gemeenteraad. Hij werd vanavond geïnstalleerd.

Een speciale commissie onderzocht de geloofsbrieven van Gerrie Hempen en kwam geen vreemde dingen tegen. De integriteitstoets bracht voor Hempen ook geen rare zaken aan het licht. Daarna werd gestemd door de raadsleden. Van de 17 stemmen waren er 16 voor en eentje blanco. Ook de papieren van opvolger Jansen waren in orde.

Gerrie Hempen is getrouwd met Lukas Hempen en was met Prent Vormgeving zelfstandig ondernemer. Ze stopt met haar bedrijf om als wethouder verder te gaan. Met de bestaande klanten zijn goede afspraken gemaakt. Gerrie Hempen is geboren en getogen te Echten, maar dat heeft haar naar eigen zeggen niet blind gemaakt voor al het moois dat dit dorp, maar ook deze plattelandsgemeente te bieden heeft.

Nauw betrokken

‘Naast het raadswerk heb ik mij ingezet voor de GMR van Wolderwijs, de MR van basisschool ‘t Echtenest, vrijwilliger project Het Kraaienbosch, maar ben ik ook nauw betrokken geweest bij het opstarten van initiatieven als stichting De Es, ‘t Huus met de Belle, Kunst- en natuurroute en Villages of Tradition.’

Lees ook Gerrie Hempen volgt wethouder Jan ten Kate op

Riny Jansen

Riny Jansen

Riny Jansen werd geboren aan de Burgemeester Tonckensstraat in 1961. ‘Met trots mag ik zeggen dat ik een geboren en getogen ‘Zuudwoldiger’ ben, echter zonder oogkleppen. Mijn vrouw Joke komt uit de voormalige gemeente De Wijk en onze zoons Sebastian, Laurence en Cedric zijn geboren in Meppel.’ Jansen is actief in de  de financiële dienstverlening.

‘Mijn gezin en voetbal regeert mijn leven. Als voetballer op jonge leeftijd reeds mijn debuut gemaakt in het eerste elftal van VV Zuidwolde. Hierna meerdere successen beleefd met eerst de zaterdag- en daarna de zondagtak van VV Zuidwolde.’ Hierna heeft hij met heel veel plezier en successen als hoofdtrainer gefungeerd bij diverse verenigingen in een omtrek van 40 kilometer rond Zuidwolde.

Lokaal politiek actief willen zijn bleef altijd aan hem trekken echter ondanks eerdere initiatieven nooit iets van gekomen. ‘Voornaamste probleem was dat een trainingsavond altijd samenviel met de raadsvergadering op donderdag. Tijdens de cursus Politiek Actief van ProDemos – voorjaar 2016 – is het vuurtje weer aangewakkerd en heb ik mijn trainerscarrière op een laag pitje gezet.’

‘De landelijke politiek heeft als functie antwoord te geven op de maatschappelijke vraagstukken in breedste zin. De lokale politici hebben tot taak hun burgers/kiezers serieus te nemen en op te zoeken, de problemen binnen hun gemeente te benoemen en deze aan te pakken. Dat past bij Gemeentebelangen! Hierbij gaat het niet alleen om het aandragen van heldere en effectieve ideeën maar ook om het vinden van concrete oplossingen.’ Jansen wil graag zijn bijdrage – ook uit idealisme – aan deze gemeente gaan leveren en wel op een actieve manier. ‘Ik geloof in de kracht en meerwaarde van samen de schouders eronder in de overtuiging op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen aan een leefbare en veilige gemeente De Wolden. Wat is er nu mooier als mensen samen een idealistisch plan concreet handen en voeten geven.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen