Alle 54 hunebedden getekend: Hunebedden inspireren!

Foto:

Hoogeveen – Alle hunebedden vereeuwigd in pentekeningen en afgedrukt in een mooi verzorgd boek, dat is Hunebedden Inspireren! Hunebedden staan weer volop in de belangstelling. De oeroude steenhopen blijken steeds weer een magische aantrekkingskracht op mensen te hebben.

In Nederland liggen alleen hunebedden in Drenthe, en vooruit… nog twee in Groningen. Als je besluit alle 54 hunebedden te bezoeken en te fotograferen, dan lukt je dat niet in één dag. Als je dan besluit ze ook nog te willen tekenen dan ben je daar een stuk  langer mee bezig. Pentekenaar Arie Goedhart uit Hoogeveen deed er tweeënhalf jaar over. Hij legde in die tijd alle hunebedden in pentekeningen vast. En die pentekeningen zijn nu bij elkaar te vinden in het boek Hunebedden Inspireren. In het boek zijn tevens hunebeddengedichten opgenomen van Drentse schrijvers en het is op kunstzinnige wijze vormgegeven door Ivo Winnubst van kunstplek Afterdaan in Elim.

Steenhopen

Op vrijdag 11 januari wordt het boek gepresenteerd en wordt de expositie van de originele tekeningen geopend door gedeputeerde van cultuur Cees Bijl. Tekenaar Arie Goedhart ziet in de wereld om hem heen voortdurend onderwerpen voor zijn tekeningen. Op zijn tochten door de Drentse natuur kwam hij in aanraking met een hunebed, en daarna volgden er meer. Na enige tijd raakte hij zo door deze steenhopen geboeid, door de geschiedenis en de steeds veranderende omgeving dat hij besloot ze allemaal te tekenen.

De tekeningen in dit boek ademen de magie van de stenen, de magie van het verleden, en de liefde voor het Drentse landschap. Hunebedden inspireren, welzeker ook de lezer.

Het boek is vanaf 11 januari te koop in de boekhandels en via Drentheboeken.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen