Highland Games druk bezocht

Strijd in kilt

Kracht en behendigheid en dat in de juiste verhouding, daar draait het om bij de Highland Games. Fanatieke mannen en vrouwen, voor de gelegenheid vrijwel allemaal in een geruite kilt met de teamkleuren, streden vanmiddag in de “Hummel Arena” in Koekange om de wisselbokaal: een schitterend zwaard.

DSCF9930

Fair play

De foto’s spreken voor zich: de strijd is fel en maar de gezelligheid is groot. Teamleden moedigen elkaar bij elk spel luidkeels aan maar ook tussen de teams onderling is er alleen strijd op het sportieve vlak. Vooral de touwtrekfinales trekken veel publiek dat hardop meeleeft en aanmoedigt. Dat heeft ook wel iets te maken met de speaker, Wout Zijlstra, die met veel humor de strijd verslaat en de teams aanmoedigt om toch vooral he-le-maal tot het einde te gaan.

DSCF9570

Sfeervol

Na vieren stijgt de sfeer alleen nog maar meer want dan gaat de eerste live-band van start. Ook na de prijsuitreiking en het bekend maken van de winnaars van de loterij, blijft het nog lang gezellig en druk in de Hummel-arena. En niet alleen om nog even na te praten, veel teams smeden meteen al weer plannen voor het volgende jaar, dan moet het nóg beter gaan.

DSCF9595

Reacties