Coop Boodschappenbus moet direct twee keer rijden

Ruinerwold – De Coop Boodschappenbus van Coop Koetsier & Medewerkers haalt mensen op die niet zelfstandig naar de supermarkt kunnen komen. De bus is ter beschikking gesteld door de zorggroep Noorderboog. Sietze Koetsier is eigenaar van de plaatselijke supermarkt Coop en kon donderdagmorgen vaststellen dat de eerste ritten een groot succes waren. ‘er moest twee keer gereden worden om iedereen te kunnen vervoeren.’
Het initiatief is tot stand gekomen toen Sietze steeds meer gevraagd werd om de boodschappen te bezorgen in Het Vonder, daarbij is het interne winkeltje daar beperkt en alleen maar voor de bewoners van het verzorgingstehuis beschikbaar.

Sietze is begonnen met het bezorgen van boodschappen, maar liep al gauw tegen het probleem aan dat telefonisch bestellen best lastig is en de bewoners het moeilijk vinden om online boodschappen te bestellen via coop.nl. ‘De bus die we ter beschikking hebben is tijdelijk inzetbaar en geeft ons de gelegenheid om te kijken of er behoefte is aan deze extra service.’

Vast moment

Het is gebleken dat veel ouderen in Ruinerwold niet meer zelfstandig naar de supermarkt kunnen. ‘Als we elke week een vast moment hebben om boodschappen te doen, kunnen de bewoners van Het Vonder, maar ook van de aanleunwoningen, rekening houden met dit moment en zo hun wekelijkse boodschappen meenemen’, aldus Sietze Koetsier. Het is ook tevens een uitje, want het is goed voor de sociale contacten en de medewerkers van Koetsier zullen de klanten dan ook met open armen ontvangen en er is gelegenheid voor een kopje koffie/thee.

Mensen die in Het Vonder wonen, komen zo ook nog eens in het dorp en zijn dan minder afhankelijk van hun naaste omgeving. Bij wijze van proef werd donderdag gestart, op donderdag 20 december worden de ritten herhaald. ‘Vervolgens gaan we kijken hoeveel animo hiervoor is om dit structureel elke week aan te bieden.’ De kosten die gemaakt worden, zijn in eerste instantie voor Sietze Koetsier en de Noorderboog. Zij zien het eerst als een stuk promotie. De boodschappenservice is dus gratis. Wie mee wil, kan contact opnemen met de winkel.

Reacties