Prikactie van zaterdag in Koekange gaat niet door

Jan Huzen (met hoed).
Foto: Artizzl Media

Koekange – De aangekondigde prikactie op het weiland achter de woning Koekangerdwarsdijk 41 in Koekange, gaat zaterdag niet door. Dat laten Ab Bruintjes en Jan Huzen weten. De twee onderzoekers naar het lot van Willeke Dost geven als reden dat de grondradarbeelden die afgelopen zaterdag zijn gemaakt, hoopvolle informatie bevat.

Zaterdag zochten drie zoekhonden het weiland nogmaals af en sloegen ze onafhankelijk van elkaar op twee plekken aan. dat was op plaatsen waar ooit een sloot liep. ‘Op de locatie waar de Signi Zoekhonden zijn aangeslagen, is door de radar een duidelijke locatie gevonden die nader onderzocht moet worden. de bevindingen moeten eerst besproken worden met andere deskundigen om het definitieve beeld te bevestigen’, aldus Bruintjes en Huzen een in een persbericht.

Er hadden zich voor komende zaterdag ruim driehonderd vrijwilligers gemeld om mee te helpen prikken. Op die manier wilden de twee speurneuzen er achter komen hoe het met de grond van het totale weiland achter de woning van de familie Mulders is gesteld. Aan de andere kant was Ab Bruintjes ook wel bang voor chaotische taferelen à la  Project X-feestjes waar een grote mensenmassa op afkomt.

Kerkhof

Dan is er ook nog de theorie van Jan Huzen dat de geur van menselijke resten op het weiland mogelijk wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van een kerkhof op ettelijke honderden meters. ‘Nu zou het kunnen dat de geur ervan zich via de oude sloot heeft getransporteerd naar het perceel. We moeten nadrukkelijk tunnelvisie voorkomen’, aldus Huzen. Op dit punt is Bruintjes het oneens met zijn kompaan. ‘De kans dat de lijkenlucht via het grondwater achter de woning van de familie Mulders is gekomen, is vrijwel nihil. Er liggen daar zoveel sloten tussen. Wat mij betreft zeer onwaarschijnlijk.’

Lees ook Speurhonden kammen weiland pleeghuis Willeke Dost uit

Reacties