Kerstrondje Ruinerwold heeft geen last van het weer

Ruinerwold – In Ruinerwold wordt met tevredenheid teruggekeken op het Kerstrondje van zaterdag en zondag. De weersvooruitzichten waren somber, maar de harde wind betekende juist een steun in de rug. Het bleef zaterdag de hele dag droog,  zondag vielen slechts een paar spetters en was er zelfs zonneschijn. Druk was het bijna op alle locaties.

Tien locaties konden door het publiek bezocht worden, waarvan ook enkele nieuwelingen. Zoals De Bloesemkrans aan de Nijentapperweg, een winkel in woonaccessoires en mode midden op het platteland tussen Havelte, Meppel en Ruinerwold. Het was misschien wel de meest winderige plek van het weekend, maar de nieuwe tent van Total More Partyservice en Events hield het zonder problemen. Bij De Bloesemkrans kwamen enkele bedrijven samen, zoals Total More uit Havelte en schoonheidssalon de Boskampshof van Heleen van den Hof. Total More had ook een foodtruck meegenomen, van waaruit oma’s frietjes werden verkocht door de enige echte ‘hobby-oma-frietjesbakker’ Ellen, zoals ze zichzelf voorstelde. ‘Ik heb het buiten niet zo druk, maar bezorg ook in de tent hoor’, vertelde ze glimlachend.

Verkeersinfarct

Een stuk verderop bij InOutHout van de familie Westenbrink werd bijkans een verkeersinfarct op de Dokter Larijweg veroorzaakt, zo druk was het. Ook hier een goede verkoop, niet alleen van de mooie woonaccessoires, maar ook van oliebollen en andere lekkernijen achterin de grote schuur. Vaste kerstman Johan Lint moest vanwege medische redenen het kerstmanpak laten hangen en werd vervangen door een charmante dame. Johan kwam uiteraard wel even kijken hoe zijn alter-ego het ervan afbracht.

In museumboerderij De Karstenhoeve liep het ook alle dagen lekker door. De nieuwe arrenslee stond als pronkstuk opgesteld in een winters tafereel en werd door menige bezoeker aandacht bestudeerd. Zaterdag zongen de Dickens Singers uit Meppel hier, net zoals bij Het groene Geschenk op Weerwille en bij de kerk van Blijdenstein. De in prachtige Dickens-kostuums gestoken zangeres en zangeressen maakten er sfeervolle concerten van. In de Bartholomeüskerk was meer dan zang en een christelijke kerstsfeer. Er was tevens een expositie te bewonderen van plaatselijke (hobbyschilders), die als opdracht hadden gekregen om een paneeltje van 20 bij 20 centimeter te beschilderen. Thema voor het werk was onthaasten, hetzelfde thema als voor het hele Kerstrondje gold.

Het Kerstrondje werd ook goed bezocht bij de andere deelnemers, zoals Wever & Co, Remmelts Schilderwerken de Natte Neuzen Hoeve, ’t Bakhuus en Smederij Mulder en Café de Kastelein. De organisatie prees zich gelukkig met het weer.

Reacties