Kinderen maken nieuwjaarswens met mediakunst

Foto: Scala

Zuidwolde/de Wijk – Scala Centrum voor de Kunsten organiseert de gratis workshop Nieuwjaarswens Special Media. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar maken in anderhalf uur tijd hun eigen nieuwjaarswens met behulp van digitale fotografie.

Onder leiding van mediavakdocent Han Mulder gaan ze aan de slag met ordening van materialen en kleur- en lichtgebruik. Er zijn twee workshops, op woensdag 12 december om 15.15 uur in CBS De Heidevlinder in Zuidwolde en op vrijdag 14 december om 15.15 uur in de bibliotheek in OBS De Horst in De Wijk. Aanmelden is niet nodig, kinderen kunnen gewoon komen. Belangrijk is om een usb-stick mee te nemen voor het opslaan van de unieke mediakunstige nieuwjaarswensen.

De Plataan

Eén en al vrolijkheid in de foyer van CCM De Plataan in Meppel. Daar is in december en januari een nieuwe, kleurrijke expositie te zien waar je blij van wordt. Het gaat om werken van kinderen die de cursus Kunstmakerij (6 t/m 8 jaar) en Tekenen en meer (8 t/m 12 jaar) door Marjelle Barneveld en Alleskunstenaar (8 t/m 12 jaar) door Ingrid Jantzen doen bij Scala Centrum voor de Kunsten. Ze hebben gewerkt aan portretten, expressionistische dieren en dieren in silhouet. Er is ook heel verfijnd tekenachtig werk te zien en er zijn mooie schilderwerkjes van vondsten uit de prehistorie. Iedereen is van harte welkom een kijkje te nemen tijdens openingstijden van De Plataan.

Kunst maken bij Scala

Kinderen die ook graag kunst willen maken bij Scala, kunnen in januari instromen bij de cursus Alleskunstenaar op vrijdag. Er staan ook korte cursussen van zes lessen op het programma. Voor kinderen van 4 tot 6 jaar vanaf woensdag 9 januari het ‘Kleuteratelier’,  voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar vanaf donderdag 7 februari ‘Blij met Klei’ en vanaf woensdag 27 februari ‘Tekenen en meer’. Meer informatie en aanmelden via ontdekscala.nl of 0522-258855.

Reacties