Vrijwillige Thuisondersteuning zoekt vrijwilligers

Ouderen kunnen wel wat hulp gebruiken van vrijwilligers.
Foto: Artizzl Media

Ruinen – Voor uitbreiding van het huidige team Vrijwillige Thuisondersteuning (VTO) zoekt Welzijn de Wolden in samenwerking met ViP De Wolden, nieuwe vrijwilligers. Deze moeten hulp en/of ondersteuning bij iemand thuis bieden, die geen of een niet toereikend netwerk heeft.

Hulp van de Vrijwillige thuisondersteuning is vooral praktisch of emotioneel van aard en kan op verschillende manieren: gezelschap, huisbezoek ter verlichting van de mantelzorger, hulp bij vrijetijdsbesteding of samen ‘er op uit’. Daar waar dat gewenst is, begeleid je mensen in stapsgewijze verbeteringen, bijvoorbeeld het vinden en deelnemen aan een vrijetijdsbesteding. Je verricht geen medische handelingen of huishoudelijke taken.
Het gaat om een inzet van ongeveer één tot vier uur per week. Voor de vrijwilligers is er begeleiding en indien nodig of gewenst mogelijkheden voor training.

Wie interesse heeft, is welkom op de informatiebijeenkomst op 11 december in Dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen. De bijeenkomst is vrijblijvend, maar aanmelden wordt op prijs gesteld. ‘We vertellen je tijdens de bijeenkomst graag meer over dit vrijwilligerswerk.’ De bijeenkomst vindt plaats van 14.30 tot 15.30 uur in Dorpshuis ’t Neie Punt in Ruinen. Aanmelden of meer info kan via [email protected], telefonisch via 0528-378686 of via de website www.vipdewolden.nl

Reacties