Half miljoen voor creatieve recreatieondernemers

Boomhut in Echten
Foto: Artizzl Media

Assen – De provincie Drenthe is op zoek naar recreatieondernemers met vernieuwende ideeën. Doel is het vergroten van de variatie in aanbod van vakantieverblijven en dagattracties voor toeristen en dagjesmensen in Drenthe. Vanaf 1 januari 2019 kunnen recreatieondernemers in de dag- en verblijfsrecreatie een beroep doen op de subsidieregeling Vrijetijdseconomie Drenthe 2019.

Gedeputeerde Henk Brink: “We zijn op zoek naar aanbod dat de aantrekkingskracht van Drenthe voor de toerist en dagjesmensen vergroot. Aanbod waarmee we ons kunnen onderscheiden en waarmee we ook de werkgelegenheid in deze, voor Drenthe belangrijke sector, kunnen vergroten”.
In 2019 is €500.000,– beschikbaar voor nieuwe en onderscheidende projecten van recreatieondernemers in de dag- en verblijfsrecreatie. Zij krijgen een bijdrage van 30% als de totale projectkosten tussen de €50.000,– en €80.000,– bedragen en van 40% bij totale projectkosten van meer dan €80.000,– met een maximum van €75.000,–. De start van de werkzaamheden voor het project moet binnen een half jaar na de beschikking plaatsvinden. De subsidie kan gedurende het gehele jaar worden aangevraagd. Meer informatie over de regeling is te vinden op www.provincie.drenthe.nl/subsidieloket.

Projecten 2018

In 2018 kregen negen projecten subsidie vanuit de regeling Vrijetijdseconomie Drenthe. Het gaat onder andere om de aanleg van ‘Stoerste speeltuin van Drenthe’ van Joytime Vrijetijdsactiviteiten in Grolloo, de bouw van saloon- en kasteellodges voor families op de camping bij attractiepark Drouwenerzand en een Trefpunt voor Eten, Animatie, Spelen En Recreatie (T.E.A.S.E.R.) op vakantiepark Witterzomer met als eyecatcher een unieke indoor speeltuin, voor kinderen van 0 – 14 jaar.

Reacties