Echtpaar Duinkerken 65 jaar getrouwd

Foto: Artizzl Media

De Wijk – Jan en Pietje Duinkerken uit de Wijk zijn vandaag 65 jaar getrouwd. Vanmorgen kwam burgemeester Roger de Groot de bloemen en felicitaties brengen. Jan (89) uit Ten Arlo en Pietje (90) uit Tiendeveen beloofden elkaar voor eeuwig trouw en hebben daar geen moment spijt van gehad, al woont Pietje al tien jaar in een verpleeghuis in Beilen.

Ze leerden elkaar al jaren eerder kennen bij de zweefmolen op het feest in Fluitenberg. Daarna was de verkering vier maanden ‘uit’, maar de vlam was kennelijk toch steeds blijven branden. In Zuidwolde raakte het weer ‘aan’ en, misschien geen toeval, dat gebeurde bij de zweefmolen.

Jan woont in een aanleunwoning in woonzorgcentrum Dunninghe in de Wijk. Na hun trouwerij woonden ze aan de Koekangerdwarsdijk bij de postbode, later gingen ze naar de Mr. J. de Blieckweg en de J.L. Nijsinghweg. Jan werkte in de bouw en was jaren actief in de politiek. Niet in de gemeenteraad, maar op de achtergrond als bestuurslid. Hij maakte de splitsing van de PvdA in de oude gemeente de Wijk van nabij mee en koos toen ook voor de POG.

Jan was ook actief voor de Bouw- en Houtbond FNV en diens voorganger de NVV, ook als EHBO’er maakte hij zich zeer verdienstelijk voor de colonne van het Rode Kruis. Als bouwvakker bouwde en renoveerde hij heel wat woningen, op zijn 57ste mocht hij stoppen met werken. Daarna kluste hij nog heel wat af. Zaterdag viert de familie feest in Dunninghe, in aanwezigheid van drie dochters, zeven kleinkinderen en acht achterkleinkinderen plus aanhang.

Reacties