Bart van Dekken nummer twee bij het CDA

Foto: Eigen foto

Assen – Tijdens de Algemene ledenvergadering hebben de leden van het CDA Drenthe unaniem Henk Jumelet gekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen van Provinciale Staten die op 20 maart 2019 worden gehouden. Bart van Dekken uit Zuidwolde is de nummer twee en zit nu al in de Staten. Verder staat Berthilde de Groot op 14 en Eline Vedder op 19.

Berthilde is de echtgenote van burgemeester Roger de Groot van De Wolden en geeft hiermee aan ook politiek actief te willen zijn. Voor Eline Vedder uit Ruinerwold is net dit voorjaar het lidmaatschap van de gemeenteraad begonnen. Op Facebook geeft ze aan best in Provinciale Staten plaats te willen nemen, maar alleen als de kiezer dat wil. Dus bij voldoende voorkeurstemmen. De voorzitter van LTO Zuidwest-Drenthe is tevens landelijk een veelgevraagd spreekster in televisieprogramma’s.

Jumelet

Henk Jumelet, nu gedeputeerde in Drenthe met onder andere landbouw, natuur en plattelandsontwikkeling in portefeuille, is blij met het vertrouwen dat de leden in hem stellen als lijstaanvoerder. “In de afgelopen periode hebben we met elkaar veel bereikt. Landbouw staat weer stevig op de agenda, regiodeals zijn binnengehaald en we zetten ons met velen in voor ons prachtige Drentse landschap. Met een goed resultaat in maart kunnen we opnieuw onze bijdrage leveren. Met deze groep enthousiaste kandidaten voor Provinciale Staten heb ik er alle vertrouwen in.”

De leden van de twaalf gemeentelijke CDA-afdelingen hebben naast het aanwijzen van de lijsttrekker ook de kandidatenlijst voor de verkiezing van Provinciale Staten vastgesteld. (zie bijlage). De huidige fractievoorzitter Riëtte Wollerich heeft zich niet opnieuw kandidaat gesteld. Tenslotte werd het verkiezingsprogramma vastgesteld, als de amendementen zijn verwerkt zal het verkiezingsprogramma te vinden zijn op de CDA-website.

De eerste tien kandidaten zijn:

  Naam Afdeling Leeftijd eind 2018 M/V
1 Henk Jumelet Emmen 56 M
2 Bart van Dekken De Wolden 56 M
3 Ceciel Mentink Aa en Hunze 50 V
4 Siemen Vegter Assen 61 M
5 Gertjan Zuur Coevorden 52 M
6 Henk Reinders Hoogeveen 62 M
7 Klaas Neutel Meppel 66 M
8 Gerben ter Veen Meppel 27 M
9 Martin Kremers Tynaarlo 58 M
10 Thilla Franken Assen 65 V

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen