Zuidwoldiger Bernard Boer overleden

Bernard Boer (rechts)
Foto: Entekoele

Zuidwolde – Op 78-jarige leeftijd is dinsdag de bekende inwoner van Zuidwolde Bernard Boer overleden. Boer was een actieve inwoner die bij meerdere sportverenigingen zijn sporen heeft verdiend. In 2010 kreeg Boer een lintje voor zijn verdiensten uit handen van toenmalig burgemeester Peter Snijders. Bernard Boer werd lid in de Orde van oranje Nassau.

Zuidwoldiger Bernard Boer vervulde functies voor diverse sportverenigingen, zoals korfbalvereniging ZKC’19 en volleybalvereniging VCZ. Hij was mede-oprichter van Jeu de Boulesclub de Entekoele in Zuidwolde, erelid en tevens bestuurslid. Eind 2001 ondertekende hij samen met drie anderen de oprichtingsakte van de jeu de boulesclub en maakte hij direct al deel uit van het bestuur. Niet alleen voor De Entekoele, maar ook in regionaal verband leverde hij een grote bijdrage aan het vergroten van de populariteit van deze recreatieve sport. Hij zette competities op en organiseerde toernooien.

Bernardus Hendrik Boer werd op 5 januari 1940 geboren on het Groningse Muntendam. Hij trouwde zijn geliefde Meta. De afscheidsbijeenkomst is zondag om 11.00 uur in crematorium Zevenberg in Fluitenberg.

 

 

Reacties