Journaliste vertelt ‘Wat er gebeurt achter de voordeur

Marijke Nijboer.
Foto: Eigen foto

Alteveer – Vanaf 2014 is jeugdzorg een taak van de gemeente. D66 De Wolden springt daar op in met een informatiebijeenkomst in Alteveer op woensdag 28 november met journaliste Marijke Nijboer. De overgang van taken betekent dat gemeenten de verantwoordelijkheid voor preventie, ondersteuning, hulp en zorg aan jeugdigen en ouders bij opgroei- en opvoedingsproblemen, psychische problemen en stoornissen. Een nieuwe taak voor de gemeente. Maar wat betekent die jeugdzorg in de praktijk?

Marijke Nijboer schreef daarover het boek Achter de voordeur. Ze volgde vijf jaar een Rotterdams probleemgezin en zag hoe hulpverleners worstelen en probleemouders en -kinderen opkrabbelen. Het boek maakte grote indruk en kreeg al snel een tweede druk en is genomineerd voor de Rotterdamse Persprijs 2018. Ze werd gevraagd bij een Rondetafelgesprek in de Tweede Kamer voor de nieuwe Jeugdwet.

Marijke Nijboer is freelance journalist, gespecialiseerd in onderwijs- en opvoedingsvraagstukken. Van 1978 tot 1982 was ze als sociaal-cultureel werkster betrokken bij de Stichting Welzijnscentrum Zuidwolde.
Woensdag 28 november 2018 in Dorpshuis Alke in Alteveer, aanvang 20.15 uur. Gratis toegang en iedereen is welkom.

Reacties