Uniek koperen feestje bij Olivo Zuidwolde

Janet met de kinderen Yannick en Dyezz en Sem. Rechts Linda Barelds.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Ogenschijnlijk een klein jubileum, maar wel een bijzonder feestje waard. Dat vonden ze bij kinderopvang Olivo MoreThanKidz in Zuidwolde van het koperen jubileum van de familie Boonstra. Al 12,5 jaar maakt moeder Janet gebruik van de diensten van Olivo bij het Tonckenshuys en dat is uniek.

‘De meeste kinderen worden als ze 10 of 11 jaar zijn op een andere manier opgevangen. Bij de buren, bij opa en oma, andere familie of bij vrienden. Maar zij niet’, wijst locatiemanager Linda Barelds op Janet en haar drie kinderen. De nu 13-jarige dochter Yannick is al wel ruim vier jaar weg bij Olivo, maar de 7-jarige Sem en zijn jaar jongere zusje Dyezz vermaken zich nog steeds opperbest bij Olivo.

Olivo is er voor kinderen van 0 tot 12 jaar en biedt niet alleen buitenschoolse opvang, maar ook een peuterspeelzaal. Janita Boonstra koos voor Olivo vanwege de kleinschaligheid en gezelligheid. ‘Ja, ze zijn nog iets groter’, lacht ze, ‘maar de huiselijkheid en het persoonlijk contact is er nog steeds.’

Streekradio

Die groei is gekomen na twee verhuizingen, eerst vanuit Alteveer naar Zuidwolde, waar aan de Steenbergeresweg het oude pand van Streekradio De Wolden werd betrokken. Later volgde de verhuizing naar de voormalige woning van het Tonckenshuys. Op dit moment zijn er beneden 24 kindplaatsen en is er op de verdieping een bso met 20 plaatsen. In De Molenhof is een 8+-groep gestart met inmiddels 10 plaatsen. ‘Dat is voor kinderen die wat extra uitdaging kunnen gebruiken’, licht Linda toe. ‘We zijn net na de zomer met een peuterspeelzaal begonnen en hebben daar nu ook al tien kinderen.’

Voor de kinderen Sem en Dyezz is het altijd fijn thuiskomen bij Olivo, de 13-jarige Yannick heeft ook louter fijne herinneringen aan haar Olivo-tijd. Net als haar moeder vindt ze de nabijheid van natuur (Faliebergbos) en de ouderen in het Tonckenshuys als pluspunten.

Reacties