Dorpshuis in Linde viert nieuwe mijlpaal

Foto: Betty Linthorst

Linde – Het dorpshuis in Linde is weer helemaal bij de tijd. Zaterdagmiddag opende burgemeester Roger de Groot de vernieuwde entree van het dorpshuis, dat nu aan de achterkant te vinden is. De entree is rolstoelvriendelijk, ook werd een keurig pad naar de ingang toe aangelegd door vrijwilligers. De beheerders Freddy en Ineke Piel hebben alweer drukke maanden achter de rug, want het dorpshuis is het kloppende hart van het dorp.

De opening was tweeledig: er werd een toegangsbord onthuld en, met een knipoog naar de sluiting van openbare basisschool De Lindert, werd een muur van dozen opgeworpen waardoor de kinderen naar buiten konden stormen. Wel pas na een fluitsignaal van de burgemeester. Na de officiële opening was er nog een receptie en ’s avonds werden vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Ineke Piel is al ruim 18 jaar beheerder en Freddy werkt er als vrijwilliger aan mee. Ze zijn samen al die tijd het gezicht van het dorpshuis, maar benadrukken altijd dat het met de hulp van andere inwoners van Linde niet zo makkelijk kan. Behalve verschillende verenigingen en regelmatig terugkerende activiteiten, vieren ook veel oudere inwoners hun verjaardag steevast in het dorpshuis.

Reacties