Ruinerwold in ban van appende Pieten

Ruinerwold/Zuidwolde Sinterklaas komt zaterdag weer in De Wolden aan. In Ruinerwold staat het dorp alweer enige tijd op z’n kop vanwege een tweetal pietenfilmpjes, in Zuidwolde komt Sinterklaas zaterdag letterlijk uit de lucht vallen. In Ruinen, de Wijk en Koekange is de intocht een week later.

In het perendorp hebben speeltuinvereniging De Woldklimmers, MultieBuldtie en de scholen de handen ineengeslagen bij de productie van pietenfilmpjes. Dit keer is ‘appen’ het centrale thema: drie Pieten zijn veel te druk met appen en lopen daardoor leuke activiteiten mis. De filmpjes zijn eerder deze week online gekomen via de Facebookpagina van ‘Sinterklaas in Ruinerwold’ en zijn tot op gisteravond al drieduizend keer bekeken. Ook konden leerlingen van alle drie de scholen op de site een app-knutselwerk downloaden, zaterdag zijn de resultaten te bewonderen in dorpshuis De Buddingehof.

Appende pieten

De film heeft de organisatie geen cent gekost en is te danken aan goede samenwerking. ‘Enkel door inzetten van elkaars talent op de juiste plaats, dan kan alles. Netwerken en verbinden. Hoe mooi is het dat we op een dag met een touringcar van Ten Heuvel Tours bijna alle speeltuinen van de Woldklimmers in Oosteinde en Ruinerwold hebben gezien’, aldus Ronald Buld van het multi-creatieve bedrijf MultieBuldtie.

De intocht in Ruinerwold begint om 15.00 uur bij Uitgaanscentrum De Klok. Na de ontvangst gaat het in optocht naar het dorpshuis, waar weer van alles te beleven is.

Parachute

In Zuidwolde begint het festijn om 13.45 uur bij café De Falieberg, vandaar gaat de stoet met muziekvereniging Woudklank naar het gemeentehuis. Daar staat burgemeester Roger de Groot klaar om Sinterklaas en zijn gevolg te ontvangen. De organisatie bedacht dat alle kanalen te weinig water bevatten om de stoomboot veilig te laten varen, daarom werd aan de lucht gedacht. Sints allergrootste droom bleek een parachutesprong te zijn. De planning is dat Sinterklaas samen met de hoofdpiet om 14.00 uur bij het gemeentehuis landt. Na de ontvangst gaat de stoet via de Bijenkamp naar De Boerhoorn, waar nog een gezellig samenzijn is met de ‘Spaanse’ vrienden.

Reacties