Bad to the Bone beste culinaire barbecueteam

De kampioenen, links Peter Roos.
Foto: Bad to the Bone

De Wijk –  In een, over het gehele jaar, gedraaide competitie is het barbecueteam Bad to the Bone het ‘Beste culinair Barbecueteam van Nederland’ geworden. Peter Roos uit de Wijk maakt onder meer deel uit van dit team.

Ook streed dit team eerder dit jaar mee in Meppel tijdens het Meppeler Barbecuekampioenschap. Met een groep van vijf mensen uit geheel Nederland afkomstig, heeft het team afgelopen weekend in Gorssel de buit binnengehaald, In Gorssel stond alles in het teken van wild. Met opdrachten als hazenrugfilet,wilde eend, en hertenrack, maar ook een mysterybox die een wilde-zwijn procureur bevatte, moest er wel nog even gestreden worden op het scherp van de snede, maar ze zijn daar uiteindelijk glansrijk in geslaagd.

Wild zwijn

In Gorssel werden eerste prijzen behaald op eend en wild zwijn, daarna was het totaalklassement bekend en konden ze de grootste titel binnenhalen. Alle opdrachten moeten op de barbecue of op open vuur bereid worden, absoluut geen gas of elektra. ‘De gerechten worden bereid op bijvoorbeeld een joy-stove,smoker of kolenbarbecue, wat alle gerechten ook nog eens een geheel eigen smaak meegeeft’, aldus een trotse Peter Roos.

Barbecue Culinair gaat iets verder dan een speklapje of een voorgegaarde kipsaté, maar zijn volledige maaltijden of nagerechten die ook nog eens prachtig opgemaakt op een bord of plank gepresenteerd worden aan een kundige vakjury. Voor Peter Roos smaakt dit naar meer en wil hij graag 2019 opnieuw de competitie aangaan met de concurrentie met zijn team Bad to the Bone, waar trouwens alles onder en met elkaar in grote vriendschap en collegialiteit plaatsvindt. Met de andere deelnemende teams is er strijd, maar bovenal vriendschap.

Op de Facebookpagina van Bad to the Bone kan een indruk worden verkregen van de gerechten en de opmaak van de borden. De eerstvolgende wedstrijden volgend jaar zijn 11 mei in Hardenberg en 30 mei in Hoogeveen.

Reacties