Gevuld speculaas Dunnink bekroond met goud

Foto: Eigen foto

De Wijk – Het gevuld speculaas van Bakkerij Dunnink uit de Wijk, zit bij de Coop in, is bekroond met Goud. De bekroning komt van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen. Hiermee voldoet het product aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. Bakkerij Dunnink mag de titel de komende zes maanden voeren.

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerkingen voor een Gouden Bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen,  wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

De lat ligt hoog

Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel Bekroond met Goud. Gevulde Speculaas en Oliebollen van Bakkerij Dunnink en andere met Goud Bekroonde producten zijn voor de consument herkenbaar door de gouden zegel. Alle producten die met Goud Bekroond worden, zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl.

Het Nederlands Bakkerij Centrum

Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.

Reacties