Jan Bisschop maakte duizenden nestkastjes

Felicitaties van de burgemeester.
Foto: Artizzl Media

De Wijk – Jan Bisschop uit de Wijk mag dan al wel 80 jaar zijn, hij maakt wekelijks nog wel veertig uur. Niet meer als installateur, zoals vroeger bij Beijer in Meppel, maar lekker in zijn schuur achter het huis. Duizenden nestkastjes heeft hij al gefabriceerd en zijn vrouw Marrie vindt dat geen enkel probleem. Woensdag waren ze zestig jaar getrouwd en dat wordt komend weekend groots gevierd.

Jan is een echte Wieker, Marrie duikelde hij op in Zuidwolde tijdens een dansavond in café Beugeling. ‘De jongens uit de Wijk kwamen op de fiets naar Zuidwolde’, weet Marrie nog goed. ‘Daar waren de meisjes mooier’, lacht Jan. ‘Hij bracht mij op de fiets naar huis, maar werd wel even staande gehouden door jongens uit Zuidwolde; die waren waarschijnlijk jaloers’, vult Marrie aan. Volgens Jan was er die avond een goed stukje muziek. ‘Een dansorkest van Apollo uit de Wijk, dat weet ik wel zeker.’

Ze hadden bijna vier jaar verkering voor ze op 20-jarige leeftijd trouwden. Het eerste jaar woonde ze bij de ouders van Jan in, daarna kregen ze een woning in de Wijk aan de Beatrixweg. Ze waren de eerste bewoners van die straat. Nu zijn daar alweer allemaal nieuwe woningen gebouwd, al staat hun oude huis er nog steeds. Jan en Marrie wonen alweer wat jaren aan de J.L. Nijsinghweg, een straat verderop.

 

Reacties