Boswachter op zoek naar hulp

Foto: debs-eye / Photo / CC BY

Natuurmonumenten organiseert elk jaar verschillende evenementen: lammetjesdagen, Wilde Buiten Dagen, Midzomernachtloop en Cultuurmonumentenmaand. Boswachter Olga zoekt mensen in Zuid-Drenthe die het leuk vinden om te helpen. Wie Natuurmonumenten een warm hart toedraagt en graag wil meehelpen, kan zich aanmelden.

 
De meeste activiteiten in Zuid-Drenthe vinden plaats bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Boswachter Olga vertelt: ‘Wij willen onze activiteiten ook uitbreiden naar andere plaatsen. Daarvoor zoeken wij enthousiaste mensen die bijvoorbeeld kunnen helpen met klaarzetten van alle materialen, begeleiden van een kinderactiviteit of vertellen over ons succesvolle kinderprogramma OERRR.’

Natuurmonumenten is trots op haar vrijwilligers en zorgt ervoor dat ze voldoende opgeleid aan de slag kunnen dus de verzekering en reiskostenvergoeding zijn goed geregeld.

Als je mee doet, werk je samen met andere vrijwilligers en word je ondersteund door vaste medewerkers van Natuurmonumenten.

Boswachter Olga: ‘Vrijwilligers vervullen op allerlei vlakken een onmisbare rol bij Natuurmonumenten. Of het nu gaat om beheerwerkzaamheden, het in kaart brengen van dieren en planten of om het rondleiden van bezoekers, al deze taken doen we samen met onze vrijwilligers.’

Belangstellenden kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een kennismakingsgesprek. Stuur je aanmelding, voorzien van een korte motivatie, naar [email protected] (coördinator vrijwilligerswerk).

Reacties