Polka’s en walsen bij De Lindelanders

De Lindelanders in actie.
Foto: Eigen foto

Linde – Al rond tien uur kwam zondagmorgen het eerste publiek naar het dorpshuis van Linde. Tirolerkapel De Lindelanders gaf daar haar jaarlijks koffieconcert. Het was goed toeven in het Dorpshuis op zo’n druilerige morgen. Warme koffie en thee met Duitse boterkoek en veel gezellige muziek dat was de rode draad van het koffieconcert.

Zaterdagmorgen was er een groepje leden dat al de nodige voorbereidingen trof voor het concert. De voorbereidingen nemen minimaal zoveel tijd in beslag als het concert zelf. De Tirolerkapel staat onder leiding van kapelmeester Johan Gerkes. Hij dirigeert ook de fanfare en dat naar ieders tevredenheid. Om 11.00 uur was de zaal goed gevuld.

Doordat Roy Wemmenhove door omstandigheden niet aanwezig kon zijn, werd de presentatie op een leuke manier gedaan door Marjolein Maas en Martin Bank. Het programma was verdeeld in twee blokken met daar tussen pauze om de kelen te smeren.

Polka’s

De Lindelanders staan altijd garant voor veel polka’s walsen en leuke meedeiners. Natuurlijk was er ook weer zang van Gezinus de Lange. Hij zong een lied in het Tsjechisch. Er kwamen allerlei nummers voorbij, mooie muziek om naar te luisteren en mee te klappen. De kapel kreeg aan het einde een staande ovatie. Al met al een zeer geslaagde morgen. Volgend jaar bestaan De Lindelanders 40 jaar en dat wordt groots gevierd.

Reacties