Duitse media belangstellend naar workshops in Drenthe

Foto: Marketing Drenthe

Ruinen – Het aanboren van nieuwe markten is een belangrijke groeistrategie van Marketing Drenthe. De grootste en meest interessante groeimarkt is Duitsland. De eerste workshop in Ruinen van afgelopen maandag, leidde tot een stroom aan reacties van Duitse media.

Dit jaar heeft Marketing Drenthe dan ook flink ingezet op campagnes richting de Duitse consument. Daarnaast worden er workshops georganiseerd voor ondernemers over de omgang met Duitse gasten. Een initiatief dat niet onopgemerkt bleef bij onze oosterburen. De afgelopen week heeft de Duitse media volop aandacht besteed aan de georganiseerde workshops.

Cultuurverschillen

Afgelopen maandag vond de workshop ‘Duitse markt’ plaats in Ruinen. Expert Karin Lubs gaf een training over het ontvangen van Duitse gasten en maakte daarbij de aanwezigen bewust van kansen en valkuilen. Het initiatief en de inhoud van de workshops werden breed uitgemeten in de Duitse media. Dit resulteerde onder andere in een online publicatie van Der Spiegel en een groot aantal publicaties in Duitse (regionale)dagbladen zoals de Osnarbrücker Zeitung en de Leipziger Volkszeitung. Verder waren er drie radio-interviews en volgt een mogelijk bezoek van het Duitse RTL, dat hoogstwaarschijnlijk eind deze maand aandacht aan Drenthe besteedt in het televisieprogramma Guten Morgen Deutschland.

Nog tweemaal

Voor komende maand staan er nog twee workshops op de planning. Geïnteresseerde ondernemers die dat nog niet gedaan hebben, kunnen zich hiervoor nog opgeven. Op maandag 19 november wordt de workshop georganiseerd op Groningen Airport Eelde en op maandag 26 november bij Buffetrestaurant Thijs en Aafke in Klijndijk. De workshops zijn onderdeel van het project ‘Gastvrijheid-Gastfreundschaft’ waarbij Marketing Drenthe, Recreatieschap Drenthe en Emsland Touristik GmbH het grensoverschrijdend toerisme bevorderen. In het Emsland zijn workshops georganiseerd met tips voor het ontvangen van Nederlandse gasten. Het project is mogelijk gemaakt met financiering vanuit het Interreg V A-programma, een grensoverschrijdend samenwerkingsproject van de Europese Unie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen