Recycle Sint: Ruilen is het nieuwe kopen

Foto: Een-Twee

Zuidwolde – Het lijkt nog ver, maar over een paar weken is Het Heerlijk Avondje al gekomen. Voor veel ouders levert dat stress op. Cadeautjes zoeken, geld uitgeven en die decembermaand is al zo duur. Daarnaast komen ook nog de morele bezwaren. Is het nog wel van deze tijd allemaal nieuwe spullen te blijven kopen? Daarom houden Aleida Hepping en Joke Kloeze een Recycle Sint op 23 november van 18.00 tot 20.30 uur Locatie: Een-Twee, Industrieweg 10, Zuidwolde.

Aleida en Joke, initiatiefnemers van de speelgoedruil markt bij Een-Twee, vinden het belangrijk om speelgoed een tweede leven te geven. ‘Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen? En je kan meteen die ontiegelijke speelgoedberg in je huis verkleinen. Vorig jaar was de ruilmarkt een enorm succes dus we hopen dit jaar wederom op een hoge opkomst!’, aldus Aleida Hepping

Overconsumptie

Elif Algu, is de oorspronkelijke oprichter van Recycle Sint. ‘Overconsumptie is echt niet meer van deze tijd.’ Ruilen is het nieuwe kopen, iedereen heeft teveel speelgoed. Soms ligt het nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen? Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu.

Duurzaamheid mag ook leuk zijn. Daarom is er Recycle Sint. Dat is niet alleen een groen initiatief, maar ook nog eens hartstikke gezellig, slim en -niet onbelangrijk- goed voor de portemonnee. Het overgebleven speelgoed wordt gedoneerd aan de Speelgoedbank, voegt Joke kloeze toe.

De speelgoed ruilmarkt in Zuidwolde vindt plaats op 23 november bij Een-Twee. Iedereen kan speelgoed komen inleveren op 13 en 20 november van 8.30-15.00 uur,

14 en 21 november van 8.30-11.30 uur, 15 en 22 november van 8.30-11.30 uur en 16 november van 8.30-11.30 en van 18.30-20.30 uur. Inbrengers krijgen dan tegoedbonnen die kunnen worden ingeleverd op 23 november.

Kijk anders op http://www.een-twee.nl

Reacties