CDA onderzoekt hoe respectvol De Wolden is

Eline Vedder
Foto: CDA

Zuidwolde – Respect, wat is dat eigenlijk precies? Is het iets wat kan worden geëist, of is het juist iets wat moet worden gegeven? Uit onderzoek blijkt steeds weer dat mensen zich zorgen maken over de manier waarop we met elkaar omgaan, niet al te respectvol. Zien we om naar elkaar en voelen we ons gerespecteerd op straat? Is gemeente De Wolden wellicht een mooi voorbeeld voor andere gemeenten, of zijn er ook dingen die beter kunnen?

CDA De Wolden vindt dit belangrijk en lanceert tijdens de Week van Respect van 5 tot 11 november daarom het ‘Hoe respectvol is uw woonplaats?’-onderzoek op www.cda.nl/respect.

Respectvol

In het onderzoek wordt onderzocht hoe mensen in gemeenten in Nederland vinden dat het met respect gesteld is en wat er misschien beter kan. Hiermee sluit CDA De Wolden aan bij de activiteiten van de organisatie van de Week van Respect, voor een tolerante en respectvolle samenleving. Raadslid Eline Vedder zegt hierover: “ ’s Ochtends op het schoolplein zie ik kinderen en volwassenen elkaar groeten of de deur voor elkaar openhouden. Dan begint mijn dag direct al goed. Met een klein gebaar kun je iemand laten merken dat er naar hem of haar wordt omgezien.”

De resultaten van de enquête zullen later bekend worden gemaakt.

Reacties