Woning in de Wijk duurzaamste van Drenthe

Woning van Bulder net na de bouw.
Foto: Eigen foto

De Wijk – De woning van Henk en Jessica Bulder in de Wijk is genomineerd voor de titel ‘duurzaamste nieuwbouwwoning van Nederland’. Het is daarmee ook het duurzaamste nieuwbouwhuis van Drenthe.

Dat werd door de jury bekendgemaakt tijdens de Duurzame Huizenroute van zaterdag. De familie Bulder heeft negen concurrenten. De woning in het bestemmingsplan Dunningen viel tijdens de bouw al op door de fraaie houten gebinten. Die zie je nu niet meer van buiten, maar er is van alles aan gedaan om de woning duurzaam te krijgen. Het is daar sowieso bijzonder, omdat er ook een kleine sterrenwacht in de tuin staat.

Duurzame Huizenroute

Zaterdag is voor de zesde keer de Duurzame Huizen Route van start gegaan. Op veel plekken in Nederland stelden bewoners gastvrij hun duurzame huis open. Duizenden bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om de woningen te bekijken en de woonverhalen te horen. Het startsein voor de route werd dit jaar gegeven door Anne-Marie Spierings, gedeputeerde van provincie Brabant. Zij kreeg samen met Mike van der Geld, wethouder duurzaamheid in ’s-Hertogenbosch, een rondleiding door de woning van Onno van Rijsbergen en Judith Hopman. De Duurzame Huizen Route vindt plaats op de eerste twee zaterdagen van november. Ook op 10 november is het mogelijk om woningen te bezoeken.

De woning van Bulder is te zien op https://duurzamehuizenroute.nl/woning/vrijstaande-woning-2017-de-wijk

 

 

Reacties