‘Onze Vogels’ in het Dwingelderveld

Harm Echten (links) en Paul Mentink (rechts).
Harm Echten (links) en Paul Mentink (rechts).
Foto: Okko Vos

Ruinen/Koekange – Natuurliefhebbers Paul Mentink uit Koekange en Harm Echten uit Ruinen hebben de handen ineengeslagen en dit resulteert in een indrukwekkende expositie; ‘Onze Vogels’. De expositie bestaat uit tekeningen van vogels gemaakt door Harm en teksten uit het nog niet verschenen boek; ‘Mijn vogels, belevenissen van een vogelaar’, geschreven door Paul.

Op zaterdag 10 november om 14.30 uur presenteert Paul zijn boek in bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf dan is ook de expositie ‘Onze Vogels’ te bezichtigen in het bezoekerscentrum.

Dwingelderveld

Harm en Paul zijn regelmatig op het Dwingelderveld te vinden. Harm om er schetsen te maken van het landschap en de dieren die er voorkomen, Paul om als gids voor Natuurmonumenten er bezoekers rond te leiden. Daarnaast geeft Harm regelmatig demonstraties etsen in het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

In 2014 hebben Harm en Paul in dit bezoekerscentrum een gezamenlijke expositie gehouden over het leven van Egbert Stellink. Dit keer betreft het de expositie “Onze vogels”, waarbij Harm werken met vogels exposeert en Paul zijn boek “Mijn vogels, belevenissen van een vogelaar” presenteert. De tekeningen uit dit boek zijn van de hand van Harm. Een deel daarvan hangt op deze expositie. Aangevuld met andere werken van Harm en enkele fragmenten uit het boek van Paul.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen