Verbouwing oude gemeentehuis Ruinen begonnen

Ruinen – Het werk aan het oude gemeentehuis in Ruinen is begonnen. Het pand is aangekocht door de ondernemers Jan Bork en Ronald Luning en ze verhuren het aan drie bedrijven. Komend voorjaar moet alles al gereed zijn, maar dat vergt nog wel even wat werk.

Zo verhuist Arnt Jalvingh met zijn fietsenspeciaalzaak naar de overkant, waar hij 400 vierkante meter in de kelder tot zijn beschikking krijgt. Arnt Wheelworks gaat zijn collectie fietsen uitbreiden, want waar hij zich nu vooral op het duurdere sportieve segment richt, inclusief de eigen wielen die in heel Europa verkocht worden, gaat hij straks ook de ‘gewone’ fietsen verkopen. Mede door de sluiting van Vredenburg, die gestopt is. Arnt verhuurt straks ook fietsen. In januari wil Arnt open.

Restaurant

De Herberg van Rune aan de Westerstraat wordt straks Het Wapen van Ruinen in de oude raadszaal. Gert en Roelie Boverhof keken er al langer naar uit om een plekje in het centrum van het dorp te bemachtigen. Nu krijgen ze er een op een A-locatie. De sfeer van de oude herberg en het concept blijven recht overeind staan, het restaurant krijgt straks een groter terras dat aansluit op de buren van Croissanterie An de Brink. Het restaurant moet in februari openen.

Croissanterie

De croissanterie van Berdien Korten en Mehmet Bahceci is de laatste der Mohikanen in het oude gemeentehuis. Ze waren even bang dat een nieuwe eigenaar van het pand er ene hele andere bestemming voor zouden zoeken, of – dat verhaal deed ook lange tijd de ronde – dat het hele pand gesloopt zou worden. De croissanterie krijgt de ruimte van de voormalige kapsalon Janina erbij. De kapster is al een paar jaar verhuisd naar de Jan Wierengaweg en sindsdien stond het daar ook leeg. In de uitgebreide nieuwe versie komt er ook Döner Kebab bij.

De hele metamorfose van het gemeentehuis komt uit de koker van Arne Borrel van PROject-ID, die de heren Bork en Luning erbij haalde. Het mooie is volgens de drie ondernemers dat alles onder Runers blijft en dat de Brink nu ook aan deze kant een flinke oppepper krijgt.

Reacties