Ambassadeurs gezocht voor seniorenproject Gekleurd Grijs

Creatief op Ouderendag De Wolden.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Stichting Kunst & Cultuur is voor haar project Gekleurd Grijs op zoek naar mensen die van november tot en met mei 2019 kunst- en cultuuractiviteiten voor senioren helpen ontwikkelen en promoten. Het doel is om nog meer ouderen te interesseren voor de creatieve workshops, rondleidingen en voorstellingen die tijdens de actiemaand Gekleurd Grijs worden aangeboden.
April 2019 vindt voor de zesde keer de actiemaand van Gekleurd Grijs plaats. De hele maand bieden musea, theaters, kunstencentra, podia en kunstenaars creatieve activiteiten aan senioren. De ambassadeurs stimuleren ouderen deel te nemen aan de workshops en rondleidingen en helpen soms mee in de organisatie.

Kunstvormen

Steeds meer senioren beoefenen één of meerdere kunstvormen. Toch is er nog steeds een grote groep die nooit kennis heeft kunnen maken met dans, beeldende kunst of muziek. Kunst & Cultuur Drenthe wil met het project Gekleurd Grijs senioren stimuleren op pad te gaan naar voorstellingen, rondleidingen, lezingen of zelf deel te nemen aan activiteiten op het gebied van fotografie, dans of theater.

Reacties