Geert en Annie Hekman vieren briljanten huwelijksfeest

Echtpaar Hekman.
Foto: Eigen foto

Ruinen – Voor Geert en Annie Hekman was het woensdag feest, want het stel slechtte weer een mijlpaal: 65 jaar getrouwd en dus een briljanten huwelijksfeest. Alle reden voor burgemeester Roger de Groot om op deze mooie zonnige dag op visite te komen met een fraaie bos bloemen in het oude waterschapshuis aan de Stoffersweg.

Het stel kent elkaar al vanaf de lagere school, Geert en Annie zijn allebei 87 jaar en als het ware voor elkaar gemaakt. Ze mogen elkaar dan wel zo lang kennen, de vonk sloeg niet direct over. Geert moest in militaire dienst en na drie weken bivak wist Annie dat hij de ware was. Ze miste Geert, de bijna-buurjongen, enorm. Het was het begin van een liefdessprookje.

Waterleuzen

Ze komen allebei van de boerderij, woonden vlak bij elkaar aan de rand van wat nu het Nationaal Park Het Dwingelderveld is aan de Waterleuzen. Geert moest lopend naar school en ploeterde dan vaak letterlijk door de modder. Hij moest de Ruiner Aa oversteken en dat ging niet altijd, als het riviertje overstroomde. Annie kon gewoon op de fiets naar school, want zij woonde meer aan de weg. Hun ouders waren boeren.

Toen ze gingen trouwen, woonde het stel de eerste twee jaar bij de ouders van Geert in. Daarna huurden ze een huisje met wat land. Het stel kreeg twee dochters en de nodige kleinkinderen.

Reacties