Zestig jaar Ruiner Kleindieren Club

Meine Jan Zegeren in 2016.
Meine Jan Zegeren in 2016.
Foto: Artizzl Media

Ruinen – De Ruiner Kleindieren Club (RKC) bestaat zestig jaar en viert dat tijdens de clubshow in het sportgebouw op sportpark de Baete. De club bestaat uit liefhebbers van het houden van kleindieren, zoals hoenders, konijnen en sierduiven.

RKC is volgens voorzitter Meine Jan Zegeren, die inmiddels zelf 52 jaar lid is van de vereniging, nog steeds een gezellige en bloeiende vereniging met ruim 56 leden, waarvan 5 leden in het bestuur. Het jubileum wordt dit jaar gevierd met een feestelijke clubtentoonstelling op vrijdag 9 en zaterdag 10 november in het in het sportgebouw aan de Wolvenweg 10 in Ruinen.

Inzendingen

Inmiddels zijn er al 200 dieren aangemeld voor de jubileumshow. Onder de inzendingen zijn diverse konijnenrassen, zoals de Franse, Engelse en Duitse Hangoren, Groot Zilver en Witte Weners te zien zijn en onder de hoenders en dwerghoenders de Orpington, New Hampshire en Sussex Kriel. Klinkende namen als Coburger Leeuwerik, de Giant Homer en Frankische Trommelduif vertegenwoordigen de sierduiven op de show.

De jubileumshow van RKC Ruinen is in het Sportgebouw, Wolvenweg 10 Ruinen en wordt vrijdagavond 9 november om 20.00 uur feestelijk geopend in de kantine van VV Ruinen, door de heer Schenkel, voorzitter van de Noordshow en er is een hapje en drankje. De tentoonstelling is die avond tot 22.00 uur geopend en zaterdag 10 november van 10.00 tot 15.00 uur. Iedereen is van harte welkom en beide dagen zijn gratis toegankelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen