Kidsbeurs voor KiKa lijkt records te breken

Johanna Talen (links) en Hilda Bralten (rechts) organiseren de Kidsbeurs voor KiKa.
Johanna Talen (links) en Hilda Bralten (rechts) organiseren de Kidsbeurs voor KiKa.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Het wordt weer druk komende vrijdagavond bij de Kidsbeurs voor KiKa. Tweedehands kleding en speelgoed wordt in de manege van De Woldruiters verkocht vanaf zeventig kraampjes. De beurs wordt voor de zesde keer georganiseerd door Hilda Bralten en Johanna Talen.

Drie jaar geleden wisten ze met moeite twintig tafels te verhuren, maar daarna ging het abnormaal snel. ‘De tweede keer hebben we de beurs bij speel- en ijsboerderij de Drentse Koe gehouden en daar hadden we zo veertig kramen verhuurd. Binnen een paar uur kregen we echter wel tachtig aanmeldingen’, zegt Hilda Bralten vol ongeloof.

Dat ging nu ook weer snel, want na een uur moest de inschrijving alweer gesloten worden. ‘We hadden wel negentig aanmeldingen, maar er kunnen maximaal zeventig kramen staan in de manege’, vertelt Johanna Talen. De belangstelling van publiek is ook altijd groot. Op vrijdag 2 november om half acht staan er zeker honderd personen te popelen om de beurs ‘te bestormen’, zo weten ze zeker.

Geringe kosten

De moeders die een kraam willen huren, betalen daarvan 13,50 euro. Dat geld gaat, na aftrek van de geringe kosten, helemaal naar KiKa. Bezoekers kunnen zelfs gratis naar binnen, maar bij de uitgang staat wel altijd een verzegelde collectebus waar mensen nog een bijdrage kunnen deponeren. Wat daar aan geld ingaat, weten Hilda en Johanna niet, maar ze hopen dat verkopers die goed geboerd hebben, daar ook nog wat extra’s in deponeren. De ervaring leert dat veel mensen ook voor de gezelligheid al komen.

Er worden weer tussen de 250 en 300 bezoekers verwacht, de beurs is vrijdag 2 november van 19.30 tot 22.00 uur. Info op Facebook ‘Kidsbeurs voor Kika in Ruinerwold’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen