Afrikaloop levert ruim twintig mille op

Ruinen/Hoogeveen – De Afrikaloop 2018 sloot vrijdag af en heeft het mooie bedrag van 20.500 euro opgeleverd. Dit bedrag zal de komende tijd nog oplopen, omdat toegezegde bijdragen nog niet allemaal geïnd zijn en iedereen nog steeds kunt helpen door een bedrag te storten. de laatste etappe ging van Ruinen naar Hoogeveen.

De wandelaars werden binnen gehaald onder tromgeroffel van de tamboers bij Het Koetshuis in Hoogeveen. Uiteraard was er voor de weekwandelaars de inmiddels fel begeerde Drentse kei als aandenken aan de Afrikaloop 2018. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde week. In een week tijd is de omtrek van het continent Afrika gelopen. De hele week genoten de wandelaars van het overwegend heerlijke weer, de prachtige routes, de enorme gastvrijheid van de lokale bevolking en de goede verzorging door de vrijwilligers.

Kenia en Oeganda

De opbrengst van het wandelevenement is geheel voor straat- en weeskinderen in Kenia en Oeganda. Voor deze kinderen zorgt de Andreas Manna Stichting. Doordat de stichting uitsluitend met vrijwilligers werkt en de overheadkosten betaald worden door een sponsor, kan het hele bedrag besteed worden aan de kinderen in nood. De opbrengst is dit jaar voor werkzaamheden, zoals bv. loodgieterswerk, elektra, verfwerk enz. voor de vakschool voor meisjes in Oeganda. Met de bouw is begonnen in 2015 en nu is men bezig met de laatste fase. Het streven is dat 2019 de school open gaat.  De stichting wil alle sponsors en vrijwilligers die op wat voor manier ook maar hebben meegeholpen, enorm bedanken voor de steun die zij ieder jaar geven. Zonder al die hulp zou de Afrikaloop niet zijn wat het nu is. Meer informatie over de Afrikaloop en de stichting kunt u vinden op de website www.andreasmanna.org

Reacties