Robuust appartementencomplex op locatie Wolderwijs

Ruinerwold – Er ligt een plan klaar voor een complex met 18 appartementen aan Dijkhuizen in Ruinerwold. Het ontwerp van architectenburo De Jong uit Drachten voor dit robuuste appartementencomplex  circuleert inmiddels op Facebook en LinkedIn en is bedoeld voor de locatie waar nu nog de stichting Wolderwijs gevestigd is.

Dat pand wordt nu nog gehuurd door openbaar onderwijsorganisatie Wolderwijs, maar de eigenaar heeft al aangegeven dat het huurcontract niet verlengd wordt. Architect Rindert de Jong spreekt van een gebouw dat op een kruispunt van twee doorgaande wegen gesitueerd is en dat refereert aan een Drentse boerderij. De uitvoering is gedacht in rode steen, zwart hout met een rieten kap. ‘De appartementen hebben we verder teruggeplaatst dan gebruikelijk waardoor er op het kruispunt een echt brink ontstaat’, aldus De Jong op zijn LinkedIn-pagina.

Pril stadium

Het plan is ook ingediend bij de gemeente De Wolden en bevindt zich nog in een pril stadium. Het moet de volledige besluitvorming nog doorlopen. Directeur-bestuurder Martijn Mulder van Wolderwijs geeft aan dat de plannen zich in een voorstadium bevinden, maar dat zijn organisatie geen partij is. ‘Wij zijn de huurders en ik hoor wel wanneer wij eruit moeten. Eigenlijk komt dat best goed uit, want met name door de groei van de kinderopvang hebben we weer vijf extra fte aangenomen’, aldus Mulder. ‘Dit is voor ons een nieuwe situatie. We waren in 2010 op zoek naar een nieuwe locatie en kregen toen tien aanbiedingen. Dat is dit pand aan Dijkhuizen geworden, het zal nu ook wel weer goedkomen.’ Er is in ieder geval geen sprake van dat Wolderwijs de begane grond huurt van de eigenaar.

Robuust pand

Wie de tekeningen van het pand nader bekijkt, ziet dat het om een robuust pand gaat, dat een stukje hoger oogt dan de omliggende bebouwing.  De bouw zou tegemoetkomen aan de vraag naar appartementen in het dorp. Voorlopig blijft de slopershamer nog even in de kast, de ervaring met dergelijke bouwprojecten leert dat plannen nogal eens aangepast worden als er vanuit de omgeving commentaar komt. Dat was ook het geval met de bouw van een appartementencomplex in de Oranjebuurt van de Wijk. Daar wordt nu ook een iets aangepast appartementencomplex gebouwd.

Reacties