Bezetting bij Westerbergen kan niet beter

Drukte bij vakantiepark Westerbergen.
Foto: Artizzl Media

Echten – Bij de vakantieparken in Drenthe is het te merken dat het herfstvakantie is in Noord-Nederland. Na een mooi voorseizoen en een erg warme zomer loopt ook de herfstvakantie voor de ondernemers in Drenthe goed. Voor veel campings is het seizoen inmiddels ten einde. Voor de verhuuraccommodaties in Drenthe is er volop animo. Martijn Meppelink van Vakantiepark Westerbergen meldt dat de bezetting tijdens de herfstvakantie niet beter kan. Het park heeft deze en vorige week, toen de regio zuid vakantie had, een 100% bezetting. Als volgende week de herfstvakantie in België begint, zal het park ook vele Vlamingen verwelkomen.

Jeannette ten Kate PR Manager bij Landal laat weten dat de bezetting bij alle Landal parken beter is dan vorig jaar. Landal heeft flink geïnvesteerd in de parken en de parken zien wederom allemaal een groei. Niet alleen de vakantieparken maar ook veel hotels en B&B’s profiteren mee van de herfstvakantie. Ton van Duivenvoorden van Van der Valk Hotel Emmen meldt dat het extreem druk is.

Het is ook druk bij speel- en ijsboerderij De Drentse Koe.

IJsboerderij

In de herfstvakantie trekken toeristen en de Drenten er zelf graag op uit. Bij de dagattracties en de musea worden deze dagen veel bezoekers ontvangen. Bij Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe is het loeidruk, afgelopen weekend hadden zij één van de drukste weekenden van het jaar. Ook WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft deze herfstvakantie meer bezoekers dan vorig jaar. Dit geldt ook voor Drouwenerzand Attractiepark; de Halloweendagen worden daar eveneens goed bezocht. De tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving krijgt lovende reacties van het publiek. Bij het Drents Museum loopt het deze herfstvakantie net als in de zomervakantie dan ook buitengewoon goed.

Over het eerste half jaar, januari tot en met juni, telt Drenthe al meer dan drie miljoen overnachtingen. De populariteit van korte vakanties zet door en veel groei komt uit de buitenlandse overnachtingen. Als de lijn doorzet dan verwachten we dat we eind 2018 meer overnachtingen in Drenthe kunnen noteren ten opzichte van 2017.

Reacties