FNV senioren praat over ouderenmishandeling

Steeds meer 65-plussers.
Foto: Artizzl Media

Havelte – Naar schatting worden jaarlijks ongeveer 200.00 ouderen het slachtoffer van verschillende vormen van mishandeling. Afdeling FNV Senioren Zuidwest-Drenthe / Noordwest-Overijssel houdt daarom op 12 november een themamiddag ouderenmishandeling onder de titel ‘Ouderen in veilige handen’. Onder leiding van gastspreker en voorlichter, Else Nobel, komen  vragen als ‘Welke vormen van mishandeling zijn er eigenlijk?’ en ‘Hoe kan je deze stoppen?’ uitgebreid aan de orde komen.

Wat zijn de schokkende feiten nu precies en wat is de opzet van de middag. Plegers zijn vaak de kinderen en kleinkinderen (52%) en de partner (33%). Daarnaast wordt ouderenmishandeling ook gepleegd door overige familieleden, kennissen, buren en zorgprofessionals.

Interactief

Ouderenmishandeling komt dus veel vaker voor dan gedacht. FNV Senioren vindt dit maatschappelijk onaanvaardbaar. Alle reden dus om het onderwerp via een interactieve voorlichting bespreekbaar te maken. Wat is ouderenmishandeling precies en waarom blijft het meestal achter gesloten deuren? Natuurlijk, de vuile was hang je niet buiten of ligt het probleem dieper? ‘Aan de hand van beeldmateriaal proberen we antwoord te krijgen op deze en andere vragen. Maar we gaan ook verder. Hoe kun je ouderenmishandeling herkennen en is er voor ons als gewone burgers een rol weggelegd? “Praat erover” is een belangrijke insteek en dat gaan we samen met onze gastspreker en voorlichter Else Nobel doen’, aldus de organisatie.

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 12 november in  De Veldkei, Veldkamp 77 in Havelte. Aanvang 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Aanmelden kan via FNV Senioren,  Antwoordnummer 550 9700 WB Groningen of per mail bij [email protected]  met opgave van het aantal bezoekers. Partner of introducé mag mee. Alle seniorenleden in de gemeenten De Wolden; Meppel; Westerveld en Steenwijkerland krijgen persoonlijk bericht.

Reacties