Koekange klaar voor Open Bedrijvendag

Kapster Anneke Westenbroek in actie op de OBD van 2013.
Foto: Artizzl Media

Koekange – Het was in 2013 dat de ondernemers in Koekange de koppen bij elkaar staken en bij de eerste Open Bedrijvendag in De Wolden massaal deelnam. Het enthousiasme was groot, het aantal bezoekers zo mogelijk nog groter. De nieuwe Ondernemersvereniging Koekange viert de eerste verjaardag weer met deelname aan de OBD. Dit keer is het zelfs het centrale dorp in de gemeente, de opening vindt plaats bij Pitch en Putt.

Het aantal deelnemende bedrijven gaat richting de 30, allemaal bedrijven die lid zijn van de OVK en op zaterdag 3 november hun deuren openen voor het nieuwsgierige publiek. Met een speciale stempelactie wil het organiserende comité de interesse aanwakkeren: tien stempels op de kaart betekenen een kans op een volgens Anneke Westenbroek geweldige prijs: een rondvlucht boven het eigen dorp.

Banners en flyers

‘We krijgen bij de organisatie van de dag volop steun van de gemeente’, zegt OVK-voorzitter Paulette Zorn. ‘Zo worden banners, vlaggen, flyers en een advertentie door de gemeente geregeld en betaald.’ Ze hebben er zin in, ook doordat de OVK in een jaar tijd een stormachtige groei heeft doorgemaakt. ‘We zijn een jaar geleden begonnen met 20 leden en hebben er nu 84. En alle avonden die we hebben georganiseerd, werden goed bezocht.’ En volgens Sabine ter Meer waren de leden ook enthousiast. ‘En voor de Bedrijvendag is het leuk dat wij het enige dorp zijn’, vindt Ter Meer. De schijnwerpers van De Wolden staan helemaal op Koekange gericht.

Waar het bij de meeste activiteiten gaat om de ondernemers zelf, staat op 3 november het publiek centraal. ‘Dit doen we voor het publiek, het is gevarieerd gezelschap dat zich graag wil presenteren aan de mensen’, weer Westenbroek. In totaal staan in Koekange zo’n 150 ondernemers ingeschreven, dat is inclusief agrariërs. De OVK hoopt dat zich rond deze Bedrijvendag nog wat leden zich melden, maar ook dat van de huidige leden zich nog een aantal aanmeldt voor de OBD. Deelnemers hoeven niet aan heel veel eisen te voldoen. ‘Ze moeten zich gewoon goed presenteren. Zo geef ik demonstraties westernriding’, belooft Europees kampioene Zorn van Equidact. ‘En ik doe een speciale verloting bij ons bedrijf’, zegt Sabine ter Meer.

De Open Bedrijvendag wordt om 9.30 uur geopend bij Pitch en Putt door wethouder Jan ten Kate, tot 16.00 uur kunnen de bedrijven worden bezocht; die zijn herkenbaar aan de banners. Later komt gedeputeerde Henk Brink ook naar Koekange. Tevens wordt dan via Facebook live bekendgemaakt wie de grote prijs heeft gewonnen.

Info www.obdd.nl

Reacties