Høken, van links naar rechts en rokende tractoren op Siepelrock

Foto: Siepelrock

Pesse – Siepelrock in Pesse wordt dit jaar op zondag afgesloten met een grote Trekker-Trekwedstrijd. Het jaarlijkse evenement, opgehangen aan de band Mooi Wark, vindt plaats op 26 en 27 oktober aan de H. Reindersweg.

Dolly & zien Tarrels zal vrijdag 26 oktober het spits afbijten. Onder het moto ‘Bij een optreden moet je denken aan.. Nee! je moet er helemaal niet bij nadenken.. Laat het gewoon op je af komen en je beleefd de avond van je leven! Kortom, laat je verstand samen met je kunstgebit op het nachtkastje liggen, want op bier hoef je niet te kouwen!

Verder zijn er de Boetners, die maken nummers in hun moerstaal. Rock & Roll nummers in het Achterhoekse dialect. Grote inspiraties zijn dan ook Jovink & The Voederbietels, Normaal, Boh Foi Toch en internationale bands zoals AC/DC en Status Quo.

RitnDitn tenslotte zijn vier jongens van de Veluwe weten met opzwepend eigen werk, verweven met stampende covers iedere kroeg, feesttent of andere locatie op z’n kop te zetten.

Zaterdag

Mooi Wark vormt op zaterdag de hoofdmoot. Het zijn vier dolle stieren die in 2018 op pad zijn gegaan om hun 26-jarig jubileum te vieren in elke stal of wei die ze tegen komen. Onrust in de kudde door vrouwen en bier, ‘zo dol als een stier’. Zo luidt het motto van deze tour door het land, om met een bult gebrul en geloei dit jubileum jaar in te luiden. Vorig jaar werd afscheid genomen van drummer John en werd het leven gevierd. Dennis nam precies een jaar geleden de horens over van John. Op deze avond zal Mooi Wark losgelaten worden in de wei en ervoor zorgen dat niemand meer op zijn hoeven kan staan.

De partykneiter van 2018 is Snollebollekes. Van links naar rechts, Vrouwkes, Springen Nondeju en De vloer is lava. Wie kent deze nummers niet. Dat wordt een gekkenboel.

Onder het motto ‘Høken met De Heinoos’ nemen de mannen van The Heinoos de Normaal-fakkel over met hun Veldtocht 2.0, een ouderwetse tour langs de feesttenten in de zomer van 2018. The Heinoos zijn klaar om Normaal te doen.

De tent is op beide avonden vanaf 20.00 uur geopend. De voorverkoop is inmiddels in volle gang en de kaarten vliegen de deur uit. Kijk op www.siepelrock.nl voor alle informatie.

Siepelrock Pulling Pesse

Op de zondag is trekker trek toegevoegd aan het programma. De organisatie had dit idee al een aantal jaren in het hoofd en geven in 2018 gehoor aan de lokroep van de vele agrariërs die dit wel bij Siepelrock vinden passen. De inschrijving is inmiddels begonnen via trekkerslep.pesse.com. De aanvang is om 11.00 uur

Reacties