Roelof Dekker neemt afscheid van De Alke

Roelof Dekker (links) en zijn opvolger Jelle Wunnink.
Foto: Artizzl Media

Alteveer – Roelof Dekker neemt komende vrijdag afscheid van zijn dorpshuis in Alteveer. In De Alke wordt een speciaal afscheidsfeest gehouden dat om 19.30 uur begint en naar verwachting om 23.00 uur afgelopen is.

De inwoner van Fluitenberg, maar wel geboren en getogen in Alteveer, heeft er dan 12,5 jaar opzitten als dorpshuisbeheerder. Hij is 65 en vindt het welletjes, Jelle Wunnink uit Alteveer is zijn opvolger, die de afgelopen tijd al goed ingewerkt is. Dekker trof in 2006 een dorpshuis aan waar het nodige aan moest gebeuren. Met het dorpshuisbestuur op de achtergrond als steun in de rug werden tal van vernieuwingen doorgevoerd. De oude gymzaal werd verbouwd tot grote zaal, met verlaagd plafond, de keuken werd compleet aangepakt, er kwam een nieuwe toiletgroep, de kleine zaal kreeg een beurt, de bovenzaal werd voorzien van nieuwe stoelen en tafels en oogt nu als een luxe kantoor en de voorzijde van De Alke werd aangepakt. ‘En dit jaar hebben we het terras en het parkeer6terrein vernieuwd. Zo pakten we elk jaar een stuk aan, hoofdzakelijk met eigen mensen. En als we dan wat moesten uitbesteden, dan met bedrijven uit het eigen dorp’, zegt Dekker trots.

ABBA-tribute

Wunnink vindt dat hij in een gespreid bedje terechtkomt ‘Maar ik ben ervan overtuigd dat het bedje altijd beter opgemaakt kan worden’, zegt Dekker naar zijn opvolger. Wunnink zelf laat het eerst allemaal op zich afkomen, maar heeft al wel wat mooie evenementen voor 2019 op het programma staan.  Zo komt op 9 februari een van de betere ABBA-tributes naar De Alke en staat op 20 april Dirty Dog in het dorpshuis. Verder is er bijna alle dagen reuring, want er zitten vele verenigingen in De Alke en er worden nogal eens feesten en partijen gehouden.

Reacties