Feestelijke opening fietspad Meppelerweg in Zuidwolde

Het was een mooie klus.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Het nieuwe fietspad langs de Meppelerweg in Zuidwolde wordt morgenmiddag feestelijk geopend door wethouder Mirjam Pauwels. Dat gebeurt vanaf 16,00 uur bij café De Zuiderhof, dat pal aan dit nieuwe pad ligt en er nu ene mooi terras heeft geplaatst.

Vanaf de start van de bouwvakantie 2018 is het fietspad Meppelerweg in gebruik genomen door fietsers en wandelaars. De reacties zijn positief. Belangrijke doelstelling van het aanleggen van het pad is meer veiligheid voor fietsers; zij hoeven niet meer op de Meppelerweg te fietsen. Het nieuwe fietspad is 1200 meter lang.

Aanpassingen

Om de aanleg mogelijk te maken zijn diverse aanpassingen gedaan in het karakteristieke landschap bij de Meppelerweg in Zuidwolde. De keuzes waren niet eenvoudig, maar met ondersteuning van de gemeenteraad is besloten om het fietspad in te passen in de omgeving met behoud van zoveel mogelijk beeldbepalende bomen. Bij de voorbereiding op de werkzaamheden zijn dan ook veel omwonenden en organisaties betrokken.
Volgens wethouder Mirjam Pauwels vormt het fietspad de ontbrekende schakel in een veilige fietsverbinding tussen Veeningen en Zuidwolde. ‘We hebben ons ingezet om een duurzame fietsroute te creëren die goed past in het landschappelijke karakter van De Wolden. De aanleg was een uitdaging: we mogen dan ook trots zijn op het resultaat.’

Reacties