Succesvolle huldiging jubilarissen FNV

De jubilarissen.
Foto: Johan Logtenberg

Vledder – Lokaal FNV ZW Drenthe / NW Overijssel heeft zaterdag haar jubilarissen gehuldigd. De jubilarissen kwamen uit de gemeenten De Wolden, Meppel en Westerveld.  De bijeenkomst werd gehouden bij Hotel-Restaurant Brinkzicht in Vledder.

Vanaf 10.00 uur waren de jubilarissen van FNV ZW Drenthe  / NW Overijssel die jubileren van 1 juli tot 31 december 2018 uitgenodigd om de insignes in ontvangst te nemen. De jubilarissen die jubileerden in het eerste halfjaar waren eerder dit jaar al gehuldigd, evenals de jubilarissen uit de gemeente Steenwijkerland.

Nadat de jubilarissen van koffie/thee waren voorzien opende Jacob Hartsuiker de bijeenkomst en heette de jubilarissen, namens het Afdelingsbestuur en de werkgroep Jubilarissen, van harte welkom. Ook de overige leden van de werkgroep werden van harte welkom geheten, t.w. Johan Logtenberg (hij maakte de foto’s van de huldiging van de jubilarissen) en Henk Donker. Gerard Mulder kon helaas niet aanwezig zijn.

Na zijn toespraak gaf hij het woord aan de Vakbondsbestuurder van regio Noord, Johan Weijenberg. Hij ging onder andere in op wat er gebeurde in het jaar dat de jubilarissen lid werden in 1993 (25 jaar lid); 1978 (40 jaar lid) 1968 (50 jaar lid); 1958 (60 jaar lid) en 1948 (70 jaar lid).

Arbeidsmarkt

‘Er is iets goed mis op de arbeidsmarkt. De werkgevers maken de laatste jaren dikke winsten, dividendbelasting wordt mogelijk afgeschaft, maar werknemers en gepensioneerden zien daar niets van terug. We komen uit een lange periode van crisis. Gepensioneerden wachten al jaren tevergeefs op indexatie van de pensioenen. Zij hebben daarmee de rekening van de crisis in belangrijke mate gevoeld. Dat moet anders en kan anders. Kunstmatig is de laatste jaren de rente laag gehouden door de Europese Centrale Bank. Dat is goed nieuws voor jonge mensen die een hypotheek nodig hebben maar bijzonder slecht nieuws voor de gepensioneerden. Daarom is het de hoogste tijd voor een betere waardering van de werkenden. Ook voor de gepensioneerden is van alles aan de hand. De FNV vindt dat het nu het moment is om daar ook iets aan te doen. Ook met de verhoging van de AOW leeftijd gaat het veel te snel. Het kabinet roept dat dit jaar de koopkracht voor iedereen stijgt, maar dat klopt niet. M.n. de pensioenuitkeringen zijn de laatste 10 jaar niet aangepast’, aldus Weijenberg.

Onder het genot van een drankje werden de insignes opgespeld door de Vakbondsbestuurder. Bij het opspelden van de insignes maakte bestuurslid van Lokaal FNV Zuidwest Drenthe, Johan Logtenberg, foto’s en die kunnen vanaf 21 oktober worden bekeken op www.zuidwestdrenthe-fnv.nl.

Het aantal aanwezige jubilarissen bedroeg 45 en als volgt verdeeld: 25 jaar lidmaatschap: 14 jubilarissen; 40 jaar lid: 14 leden; 50 jaar lid: 10 leden; 60 jaar lid: 5 leden en 70 jaar lid 2 leden. Daar werd extra aandacht aan geschonken. Zij ontvingen naast hun insigne een oorkonde. De jubilarissen die niet aanwezig konden zijn wordt het insigne toegezonden of persoonlijk bij hen thuisgebracht.

Reacties