Prachtig tripleconcert slagwerkensemble Apollo

De Wijk – Groot enthousiasme zaterdagavond in de sporthal van de Wijk. In De Slenken gaf het slagwerkensemble van de 120-jarige muziekvereniging Apollo een tripleconcert, dat wil zeggen met twee gastverenigingen: Concordia en Popkoor Nameless. Het werd een genoeglijke avond met hoogstaand slagwerk.

Helemaal vanuit Krimpen aan den IJssel was de Melody en Percussion Band Concordia naar de Wijk gekomen. Deze vereniging heeft iets gemeen met Apollo, want ook Concordia bestaat 120 jaar. Onder leiding van dirigent Martien Slingeland lieten de westerlingen zien en horen dat de tijd geen afbreuk heeft gedaan aan de kwaliteit, want er werd strak en indrukwekkend gespeeld. Apollo kwam sterk voor de dag met een medley van nummers van de band Toto, maar er werd ook opgetreden met het popkoor Nameless, dat met leden uit de buurt van de Wijk en IJhorst een goede naam heeft opgebouwd. ‘Listen tot the music’ van The Doobie Brothers was de opener. Nameless zong ook los van de slagwerkers, bijvoorbeeld voor de pauze het mooie ‘Is she really going out with him’ van Joe Jackson. 

Eloise

Dat twee slagwerkensembles samen nog indrukwekkender klinken dan eentje, werd zaterdag ook bewezen. Apollo en Concordia maakten indruk met ‘Eloise’ van Paul Ryan, dat bewerkt was door de mensen van Concordia zelf. Het werd één van de hoogtepunten van de avond, waar de ruim 150 bezoekers een gul applaus voor over hadden. Mooi om te zien hoe vooral dirigent Slingeland, als arrangeur van Eloise, steeds het contact zocht met zijn Wijker collega. En zo kwamen meerdere meesterwerkjes langs en kreeg het publiek meer dan waar voor z’n geld.

Nameless zong na Joe Jackson ook ‘Livin’ on a prayer’ van Bon Jovi, ‘Let me down easy’’, Queens ‘Don’t stop me now’ en het welbekende ‘Venus’ van Shocking Blue. Samen met Apollo was er ‘Hallelujah’ van leonard Cohen, ‘Everybody needs somebody’ van Solomon Burke en een medley van liedjes van Michael Jackson. De finale was ook een Wijker aangelegenheid met ‘Smoke on the water’ van ‘Deep Purple. Apollo deed nog medleys van Normaal en Marco Borsato, Concordia waande zich in de wereld van The Sound of Music en haakte in de Borsatomedley met Apollo in met ‘De Bestemming’., om daarna nog bezig te gaan met Wim Sonneveld.

Reacties