Fietspad Leeuwte Munnekenweg krijgt langzaam vorm

Aanleg fietspad Leeuwte Munnekenweg.
Foto: Artizzl Media

Ruinen – Er wordt her en der hard gewerkt aan nieuwe fietspaden in De Wolden. Een blikvanger moet natuurlijk het pad langs de Ruinerweg door het bos van Echten richting Ruinen worden, maar vlakbij wordt ook gegraven aan een ander belangrijk fietspad: dat langs de Leeuwte en Munnekenweg.

Aanleg fietspad in volle gang.

Omwonenden van die wegen hebben jarenlang hun best gedaan dit pad onder de aandacht van de gemeente te brengen. De veiligheid voor fietsers richting Hoogeveen en weer terug was daar lang niet optimaal. De omwonenden staafden hun beweringen met cijfers en feiten. De gemeente had het pad niet als hoogste prioriteit staan, maar omdat andere paden gerealiseerd werden, schoof het Leeuwtepad door naar de top. Alleen was het wachten op de cofinanciering vanuit de provincie.

Verdere verbetering

Nu is dat allemaal geregeld en nog dit jaar kunnen de eerste fietsers van het pad gebruikmaken. Het is een verdere verbetering van de fiets-infrastructuur in De Wolden. Belangrijke projecten werden gerealiseerd, zoals de Meppelerweg bij Zuidwolde, de Linderweg richting Dedemsvaart en het fietspad vanaf de forellenvisvijver De Woldstek naar Oosteinde. De andere kant op naar Weerwille staat inmiddels ook op de planning. Daar wordt de huidige rijbaan zelfs gepromoveerd tot fietspad en komt er een geheel nieuwe weg in het land te liggen.

Voor 2019 staan alweer nieuwe projecten op de agenda, zoals de Havelterweg van Ruinerwold richting Havelte. Ook daar werd door omwonenden lang voor gestreden, net als voor een fietspad langs de Gedempte Hoofddiep in Kerkenveld. Meer recreatief wordt het verlengde Veldpad van Koekangerveld naar Marterhaar. Er is in totaal 543.000 euro voor in de begroting opgenomen.

Reacties