Winterglamping kan als eerste in Ruinen

Winterglamping
Foto: Landclub Ruinen

Ruinen – Landclub Ruinen heeft dit jaar als eerste camping in Nederland all season safaritenten beschikbaar, geschikt om ook in de winter te kamperen: winterglamping. De camping aan Nationaal Park Dwingelderveld nabij brinkdorp Ruinen, werd in 2015 door Jurian en Rida Brekelmans overgenomen en heeft sindsdien een grote metamorfose doorgemaakt.

Naast een nieuw receptiegebouw met restaurant en binnenzwembad, werden er al in het eerste jaar safaritenten voor de verhuur geplaatst. Deze luxe glamping tenten, volledig ingericht met slaapkamers, keuken en badkamer, waren vanaf dat moment een grote hit. Het echtpaar zat niet stil en bleef ook in de daarop volgende jaren de gasten verrassen met nieuwe verhuuraccommodaties. Na de Drentse Kaphuisjes volgende zelfs dit jaar, door deelname aan het SBS programma, een boomhut XXL op hoogte.

Luxe in een safaritent.

Dubbelwandig

En nu zijn er dan vijf specifieke ‘all season’ safaritenten. Voorzien van dubbelwandig geïsoleerd tentdoek, vloerisolatie, een voorpui met openslaande deuren en echte ramen. “In combinatie met de pelletkachel is het binnen al snel aangenaam warm te stoken”, aldus eigenaresse Rida. “Drenthe, en specifiek het natuurgebied waar wij ons in bevinden, is elk seizoen prachtig. Kamperen is de ideale manier om van de natuur en het buitenleven te genieten. We kregen dan ook geregeld de vraag of onze reguliere safaritenten in de winter te huur waren. Op basis van deze groeiende behoefte uit de markt en onze passie voor innovatie, hebben wij samen met de tentleverancier de all season tent ontwikkeld.”

Vakantiepark

De tenten zijn geschikt voor 6 personen en zijn voorzien van keuken en sanitair. Met de komst van de diverse verhuuraccommodaties, is de camping het hele jaar open. “We zijn in de loop van de jaren eigenlijk meer een vakantiepark geworden”, meent Jurian. Na een dagje buiten in het bos of op de hei, is het voor de kinderen nog heerlijk toeven in het binnenzwembad en de indoorspeeltuin. En we zijn nog niet klaar, zegt het echtpaar. “Er liggen concrete plannen voor meer uniek aanbod voor onze gasten.”

Reacties