Succesvol spreekuur met Sleutelstudent in de Wijk

Sleutelstudent Max legt uit.
Foto: Sleutelstudent

De Wijk – Aan het begin van het gratis computerspreekuur van Sleutelstudent, vrijdag in de bibliotheek in de Wijk, stonden al drie dames met smart te wachten op hulp. De twee Sleutelstudenten Max en Nander hadden nagenoeg alle tijd (twee uur) nodig om alle hulpvragen af te handelen.

De hulpvragen varieerden enorm. Vragen betreffende veiligheid, over instellingen van smartphone en tablet. Zelfs de nieuwe privacywet veroorzaakte vragen. Een helemaal vastgelopen laptop die niet meer wilde opstarten kwam ook aan bod. Dit soort “grote” problemen vergen eigenlijk te veel tijd. Gelukkig verliep het sneller dan verwacht en er was genoeg tijd beschikbaar om het probleem te verhelpen.

De sleutelstudenten hadden de twee uur hard nodig.

Geheugenchips

Advies over het versnellen van een laptop of desktop werd ook een aantal keer gegeven. Veel winst kan behaald worden met een SSD. Dit type harde schijf vervangt de traditionele draaiende schijven in een harde schijf door geheugenchips. Een SSD is al vanaf een 30 euro beschikbaar (met geringe opslagruimte). Een SSD verbetert de algemene werking van de PC of laptop. Sleutelstudent kan alle bestanden overzetten zodat er niks verloren gaat.
Het Glasvezel De Wolden project kwam ook een aantal maal over tafel. Een nieuw e-mailadres aanmaken was zo gepiept. Al met al kregen de jongemannen veel waardering.
Medio half januari ziet Sleutelstudent mensen met vragen graag bij het volgende gratis spreekuur in de prachtige nieuwe bibliotheek van De Wijk. 

Reacties