Burgemeester las ouderen voor in ’t Neie Punt

Roger de Groot leest voor.
Foto: Bibliotheek

Ruinen – Op uitnodiging van de bibliotheek en van ’t Neie Punt gaf Burgemeester Roger De Groot op vrijdag 5 oktober, de Nationale Ouderendag, de aftrap voor voorleesbijeenkomsten in gemeente De Wolden. Hij las het verhaal ‘Straatje’ van Yvonne Keuls voor. Ruim 50 ouderen luisterden aandachtig in ’t Neie Punt in Ruinen.

Hennie Kuijer leidde de bijeenkomst, zijzelf en Jan Mansier en Wim Stam vertelden daarna over de straat waar ze vroeger woonden. De burgemeester speelde nog gitaar en zong liedjes van Boudewijn de Groot, waarna Hennie Kuijer en Wim Stam nog liedjes van vroeger zongen met de bezoekers. Het koffieuurtje werd een zeer geslaagde bijeenkomst.

Hennie Kuijer en Wim Stam in Ruinen in actie.

De Wijk

Net als vorig jaar vond de voorleeslunch in De Wijk weer plaats in Woonzorgcentrum Dunninghe, daar las oud schooldirecteur Jan Tijink het verhaal voor. Hij vertelde nog uitgebreider over het leven van vroeger. De lunch werd verzorgd door Coop Dunnink, woonzorgcentrum Dunninghe en bibliotheek De Wijk. Er kwamen ruim 50 bezoekers.

In Ruinerwold organiseerde de bibliotheek een Voorleeslunch met het woon- zorgcentrum ’t Vonder. Dominee Roelof Kloosterziel las het verhaal ‘Straatje’ prachtig voor, waarna er geluncht kon worden. Deze lunch werd verzorgd door Coop Koetsier en ’t Vonder. Er waren 32 bezoekers.

Reacties